Top carti cu si despre...inot

Home « Info « Publicatii

În ciuda admiraţiei pe care o avem pentru sărbătorile de iarnă, trebuie să recunoaştem că ne place vremea însorită şi briza mării care ne scaldă toate simţurile. Adevărul este că tânjim după mirosul distinctiv al mării, clipocitul valurilor care se sparg de mal şi după nisipul moale de sub picioare. Cu nimic nu se compară sunetul armonios al sirenelor care ne încântă auzul ori de câte ori stăm întinşi pe un şezlong.

Iată trei dintre cele mai bune cărţi în care principalul personaj este...apa. Aşa că, să ne lăsăm purtaţi de paginile acestor cărţi clasice, în care predomină acţiunea valurilor sau a brizei.

Waterlog: Călătoria unui înotător în Marea Britanie – Roger Deakin

Inspirat de nuvela lui John Cheever - "Înotătorul", Roger Deakin a stabilit în 1996 să înoate prin Insulele Britanice. De la mare, râuri şi pâraie, bălţi, lacuri, iazuri, până la ştranduri, piscine, spa-uri, Deakin prezintă o perspectivă de petrece a timpului în Marea Britanie.

Dacă înotul în sălbăticie ar avea o Biblie, atunci Waterlog îndeplineşte toate condiţiile. Renumitul ecologist a făcut un documentar despre călătoria sa prin "spaţiile apoase" din Marea Britanie, explorând multe râuri, lacuri, cariere etc. Cartea nu este un simplu ghid, deşi poezia limbajului lui Deakin pare să curgă ca apa, ci şi o parte autobiografică, în care ne dezvăluie pasiunea sa pentru înot. Deakin este un fel de Ulysses al apelor, care explorează locuri fascinante, mânat fiind de adrenalină şi aventură.

To the River – Olivia Laing

Cartea Oliviei Laing este o scrisoare de dragoste pentru Ouse din Sussex, în timp ce ea înoată într-o vară. Dar este, de asemenea, un dialog imaginat cu tot felul cu scriitori pe care i-a iubit - Virginia Woolf în special, a cărui fantomă atârnă atât asupra râului, cât şi asupra cărţii.

The Story of Swimming – Susie Parr

Pentru o carte care se concentrează mai puţin pe peisajul de înot şi mai mult pe actul în sine, povestea este plină cu delicii ascunse. Nu în ultimul rând, modul în care ne conectează la o comunitate de înotători istorici şi actuali determină ca povestea să pară destul de convingătoare, atât pentru atracţiile turistice, cât şi pentru beneficiile unui scăldat.

 

Alături de dragostea personală pentru apă, Parr descrie înotul în contextul său cultural, istoric şi politic. Da, această carte oferă fapte distractive care impresionează şi provoacă la un joc fascinant...în apă.

 

 

Irina B.

sursa foto: pinterest.com

 

Publicat in: mai 2014
Etichete pentru acest articol: apa, carti de citit, inot, mare, valuri
Inapoi la categoria «« Info

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement