Tim Hore și ”Learn to Sail”

Home « Info « Publicatii

La sfârșitul lunii februarie a acestui an, Tim Hore și-a publicat prima carte specializată în sailing. Noi încercăm să vă dezvăluim câteva din secretele autorului!

”Learn to Sail” se adresează atât începătorilor, cât și celor avansați, cartea fiind o incursiune în descoperirea navigației prin imagini și sfaturi practice. Noutatea vine din redirecționarea cititorilor către inserții video aflate la sfârșitul fiecărui capitol, astfel încât teoria se transformă în practică într-un mod extrem de simplu.

La o simplă răsfoire am observat că în carte nu există expresii jargonice specifice ceea ce facilitează înțelegerea tuturor conceptelor. ”Learn to Sail” oferă sfaturi despre siguranță, echipare, lansare la apă și acostare. Totodată, tehnicile prezentate pot fi folosite pentru yacht sailing, windsurfing sau chiar kitesurfing.

Cartea lui Tim Hore este împărțită în 13 capitole şi are ca teme: cunoaşterea propriei bărcii, siguranța navigației pe apă, regulile bordului, factorii cei mai importanți în sailing, lansarea și revenirea la mal și la ponton, prima navigație cu propria ambarcațiune, cum să schimbi direcția de navigație sau ce faci în caz de accidente.

În România, cartea se găsește în librăria Cărturești, la Editura John Wiley & Sons Inc, varianta în limba engleză, la prețul de 82 lei.

Despre autor

Tim Hore este un instructor calificat din cadrul Royal Yachting Association (RYA) cu zeci de ani de experiență în predarea cursurilor de sailing din cadrul RYA.

Autor: Oana Vasiliu

Publicat in: martie 2012
Etichete pentru acest articol: carte, learn to sail, publicatie, recenzie, tim hore
Inapoi la categoria «« Info

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement