Muzeul Marinei Române, mai bogat cu 5 volume

Home « Info « Publicatii

Pasionați de navigație pregătiți-vă! Muzeul Marinei Române a lansat de curând cinci volume nou nouțe cu documentare specializate și informații bine structurate despre lumea maritimă și istoria ei! Festivitatea de lansare a volumelor redactate de specialiștii Muzeului Marinei Române a avut loc pe datade 18 ianuarie 2013 în Sala Cio a Muzeului. Cărțile sunt destinate atât studenților facultăților și colegiilor maritime, cât și pasionaților navigație și istorie navală.

Autorii căților recent lansate sunt specialiști și nume cu greutate din Muzeul Marinei Române. Aceștia au redactat volumele din pasiune, pentru formarea noii generații și documentarea aprofundată a pasionaților cu experiență în navigație. Volumele cuprind studii şi cercetări recente specializate pe domeniul istoriei militare şi navale.

Trei volume cu greutate

Două dintre cărțile lansate au fost concepute de directorul muzeului, comandor dr. Olimpiu-Manuel Glodarenco. Este vorba despre „Războaiele navale în Extremul Orient la cumpăna dintre secolele XIX şi XX”. O perioadă pe care prof. univ. dr. Valentin Ciorbea o clasifica drept ”secolul cel mai războinic din lume: două războaie mondiale, un război rece și peste 400 de războaie locale.” potrivit celor de la Mgazin-nautic.ro.

Cel de-al doilea volum este semnat de comandorul dr. Olimpiu-Manuel Glodarenco și se numește „Operaţiile navale ale primei conflagraţii mondiale”. Careta evidențiază în 334 de pagini schimbările radicale de situație și evoluția unor state mici, cu potențial mare. „Nimeni nu credea că Japonia va deveni atât de mare într-un timp atât de scurt, ajungându-le din urmă pe China și Rusia, marile puteri ale lumii”, a spus autorul dr. Olimpiu-Manuel Glodarenco.

Al treilea volum: „Pagini de istoria Marinei Române” a fost lansat de autoarea Andreea Atanasiu-Croitoru, care a structurat în 343 de pagini, documente, evocări şi consemnări despre evenimente relevate ale marinei militare şi comerciale din porturile dobrogene, din perioada administraţiei otomane până în prezent.. Cele trei volume au fost publicate sub egida Editurii Sitech.

Două lucrări colective

La festivitatea de lansare au fost prezentate şi două lucrări colective: „Anuarul Muzeului Marinei Române – tom XV” și „Marea Neagră în contextul ascensiunii marilor puteri europene (sec. XIX-XX)”. Potrivit cercetătoarei Carmen Atanasiu, coautor al primei lucrări, volumul oferă „sugestii pentru interacțiuni și afacerile internaţionale cu alte porturi ale lumii”. Iar cel de-al doilea volum, la care a lucrat lectorul univ. dr. Traian Brătianu, reprezintă „o lectură de interes atât pentru profesori, cercetători dar și pentru cititorii de rând.” Toate cele cinci volume se găsesc în librării.

Gina Rotaru

Foto: www.cugetliber.ro

Publicat in: ianuarie 2013
Inapoi la categoria «« Info

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement