Ziua Portului Constanța, sărbătorită în Austria

Home « Info « Porturi

Turismul maritim în România se dezvoltă cu rapiditate! Nu o spunem noi, ci autoritățile constănțene care s-au bucurat de încă o primire călduroasă din partea Austriei! Pentru a opta oară consecutivă, „Ziua Portului Constanța” a fost sărbătorită în Austria! Evenimentul a avut loc în data de 25 aprilie 2013 și a fost organizat de Compania Națională „Administrația Porturilor Maritime” SA Constanta, în Austria, cu sprijinul Mierka Donauhafen Krems. Iar sărbătoarea a strâns laolaltă nu mai puțin de 200 de reprezentați ai mai multor companii de transport naval, logistică, expediții și import - export din 16 țări. Un eveniment de anvergură și de mare importanță pentru România și dezvoltarea ei turistică.

În cadrul evenimentului „Ziua Portului Constanța” au fost fost prezentate porturile Dunării și potențialul lor turistic, prezentarea atrăgând atenția multor oameni de afeceri din țări precum Ungaria, Georgia, Luxemburg, Croația, Franța, Moldova, Slovenia, Elveția, Serbia, Germania, Cehia, Bulgaria, Slovacia și Turcia. Iar de aici și până la o colaborare nu se întrezărește decât un pas. Mai cu seamă că marea majoritate a oamenilor de afeceri prezenți la eveniment s-au arătat interesați de avantajele economice pe care Dunărea și potențialul său turistic și economic îl poate oferi investitorilor.

Dunărea ca avantaj economic

Pe lângă atracțiile și capacitățile Dunării, la eveniment s-a discutat despre mediul de afaceri austriac și potențialul lui de investiție. Lucru ce demonstrează interesul acestora privind avantajele economice oferite de transportul turistic și de marfă pe Dunăre, facilitățile și capacitățile pentru operarea marfurilor din Portul Constanta. Iar asta nu e tot! Din discuție și dezbateri nu au lipsit proiectele de dezvoltare ale Portului Constanța. Discuții la care au participat Ambasadorul României la Viena, Silvia Davidoiu, și subsecretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Constantin Matei. E asemenea, au fost subliniate părțile pozitive ale porturilor maritime românești, care ar fi planurile pentru dezvoltarea administrației portuare, prezentându-se totodată și date reprezentatice privind traficul maritim românesc în Portul Constanța.

La ora actuală, Portul Constanța se bucură de un contract important încheiat cu compania de croaziere MSC, care dă startul vacanțelor de croaziere cu plecări direct din Portul Constanța! Astfel, începând din toamnă, românii vor putea opta pentru croaziere în Marea Neagră spre Bulgaria, Turcia și chiar Veneția! O mare oportunitate pentru dezvoltarea turismului în Portul Contanța și desvoltarea turismului martitim în România. Mai cu seamă că anul acesta autoritățile române au lansat pe piață și o croazieră internă de o zi, pe canalul Dunăre-Marea Neagră, între debarcaderul din Mamaia și portul Murfatlar. V-ar tenta o astfel de experiență?

Gina Rotaru

Foto: Infoghidromania.com  

Publicat in: mai 2013
Inapoi la categoria «« Info

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement