Top cele mai mari porturi din Europa (foto)

Home « Info « Porturi

Cu secole în urmă, vikingi, englezii, olandezii, portughezii și spaniolii și-au construit cele mai mari porturi din Europa, pentru a putea naviga în voie cu corăbii și ambarcațiuni transportatoare de foarte mari dimensiuni. Cu trecerea timpului, cele mai mari porturi din Europa au fost întrecute de construcțiile chinezilor. Cu toate acestea, încă mai există porturi de dimensiuni impresionante! Chiar dacă în China sunt cele mai multe, astăzi am optat pentru „Top cele mai mari porturi din Europa”. Iată cum arată și care sunt construcțiile care au intrat în top cele mai mari porturi din Europa:

1. Rotterdam (Olanda)
Acest port olandez a fost cel mai aglomerat și cel mare port din Europa și din lume, până la apariția porturilor Shanghai, apoi Singapore, în 1986. La ora actuală este pe primul loc în top cele mai mari porturi din Europa, situat în orașul Rotterdam. El este format din cinci zone portuare distincte și trei parcuri de distribuție, menite să faciliteze nevoile a 40 milioane de consumatori.

2. Anvers (Belgia)
Situat la aproximativ o oră și jumătate sud de Rotterdam, Portul Anvers este cel mai mare port din Belgia și al doilea în top cel mai mare port din europa, având aproape aceeași suprafață ca portul Portul de Houston (al doilea cel mai mare din Statele Unite ale Americii).

3. Hamburg (Germania)
Orașul german Hamburg este la 50 de mile de la coasta, iar râul Elba a permis ca aici să se ridice a treia construcție care să intre în top cele mai mari porturi din Europa. Pel mai poartă și denumirea de „Poarta către lume”, fiind considerat cel mai aglomerat port din Europa (dupa porturile Rotterdam și Anvers) și al 15-lea cel mai mare port la nivel mondial.

4. Marseille (Franța)
Este cel mai mare port comercial al țării, al doilea cel mai mare oraș din Franța (90 km) și al patrulea ca mărime în top cele mai mari porturi din Europa. Frumusețea lui i-a adus succes și pe plan turistic, întrucâi sute de mii de turști vin anual să îl viziteze.

5. Amsterdam (Olanda)
Portul este situat pe malul unui fost golf numit IJ și Canalul Marea Nordului, cu care se conectează la Marea Nordului. Portul a fost folosit pentru prima dată în secolul al 13-lea și a fost unul dintre principalele porturi din Orientul Compania Olandeza India, în secolul al 1. Astăzi, Portul Amsterdam este al doilea cel mai mare port din Olanda, cel mai mare fiind Portul Rotterdam.

Gina R.

Foto: www.europeish.com

Publicat in: iunie 2013
Inapoi la categoria «« Info

Galerie Foto

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement