Stațiune de lux pe litoralul românesc!

Home « Info « Porturi

Hoteluri de lux, cazinouri, heliporturi, plaje cu nisip fin și servire a la carte! România intră în rândul stațiunilor cu un puternic potențial turistic! Asta pentru că vom avea și noi o stațiune demnă de bogătașii lumii. Autoritățile constănțene au finalizat proiectul viitoarei stațiuni de lux, urmând ca aceasta să primească undă verde de la Ministerul Turismului! Care va fi targetul? Persoanele cu un nivel de trai cu mult peste medie!

Stațiunea se va numi Tuzla Parc va avea ieșire pe cinci kilometri de plajă – de la farul din Tuzla, până la Castelul de apă din Tuzla. Proiectul arată că pe o suprafață de 500 de hectare vor fi construite mai multe hoteluri de lux, două heliporturi și câteva cazinouri, iar în zona farului va răsări un port turistic. Lucru care nu doar că va spori transportul de croazieră, ci poate vom face loc și yachturilor private...

Facilități de 4 și 5 stele

Stațiunea ar urma să le ofere turiștilor facilități de 4 și cinci stele, în regim de all inclusiv. Aceasta va deține cazinouri, centre de relaxare, centre de SPA și wellness, terenuri de tenis, restaurante a la carte și centre specializate în activități nautice. Astfel, turiștii se pot răsfăța întru-totul, de la preparate culinare tradiționale, mediteraneene și internaționale, până la escapade de windsurf, scuba diving, suf, skijet și multe altele de adrenalină și de familie. Ceea ce ar ridica puternic potențialul turistic nu doar al noii stațiuni, ci și a stațiunilor din apropiere, precum Costinești sau Techirghiol.

Pe lângă avantajele turistice, proiectul le oferă locuri de muncă localnicilor. Zeci de ingineri, muncitori calificați și proiectanți vor să prindă un astfel de post. Iar pentru deschiderea lui, autoritățile locale vor oferi tinerilor și nu numai locul de muncă precum bucătari, ospătari, barmani, hotelieri, agenți de vânzări, specialiști în marketing și lista poate continua cu lejeritate. Asta pentru că, un astfel de proiect, cu un asemenea potențial, poate ajunge să creeze mii de locuri de muncă!

Start în 2014, finalizare în 2015

Lucrările de construcție la primele hoteluri ar urma să înceapă în primăvara anului 2014, iar finalizarea întregului proiect ar fi în 2015. An în care stațiunea ar trebui dată în folosință „la cheie” turișilor, al căror număr ar putea depăși 3.000 pe weekend, cred autoritățile locale. Valoarea estimată a investiției este de sute de milioane de euro, banii provenind de la Comisia Europeani și de la Consiliul Județean.

Gina Rotaru

Foto: www.turismland.ro

Publicat in: februarie 2013
Inapoi la categoria «« Info

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement