Skypark - granița între cer și pământ (foto)

Home « Info « Porturi

Aproape de nori, dar cu picioarele... în apă! Arhitecții au atins granița între cer și pământ, printr-o construcție care a uimit lumea: Skipark! O platformă de 380 de metri lățime, situată la 200 de metri în aer, echivalentul înălțimii Turnului Eiffel din Paris! Vorbim practic de un complex hotelier, situat la cel mai înalt nivel al luxului, atât prin facilitățile oferite cât și pentru panorama asupra întregului oraș Singapore! Se află în Marina Bay din Singapore și este alegerea perfectă pentru o vacanță nonconformistă, care te urcă pe cele mai înalte culmi... ale orașului!

Nu glumim, ci complexul hotelier deține una dintre cele mai mari piscine din lume, la peste 200 de metri înălțime! Vă imaginați bălăcindu-vă la nivelul de vârf al turnului Eiffel? Lungimea punții, pe care se află piscina, se întinde pe trei structuri zgârie nori proiectate de celebrul arhitect Moshe Safdie. Întreaga construcție a costat aproximativ 80 de milioane de dolari și a necesitat aproximativ construcție 7.000 de tone de oțel. Turiștii pot străbate lungimea întreagă a platformei Skypark în aproximativ 20 de minute, cu condiția de a nu se opri din mers deloc.

Bilete cu o lună în avans!

De-a lungul traseului, pot fi admirate: o piscină de 150 m lungime, care parsă se revarsă peste cladpre, un parc, un restaurant, un centru SPA, o grădină botanică cu 250 de specii de arbori și 650 de plante și o punte de relaxare, care poate susține 900 de oameni. Întreaga platformă Skypark are posibilitatea de a găzdui până la 3.900 de oameni. Cât despre cazare, nu este deloc una ieftină! Motiv pentru care, marea majoritate optează pentru varianta de a merge până la punctul de opservație pentru a admira costrucția de la cel mai înalt nivel, prețul de acces fiind de 20 $ de persoană.

Prețurile biletelor de acces pentru puntea turistică variază în funcție de vârstă. Astfel, un adult plătește 20$ de persoană, copiii cu vârste între 2-12 ani plătesc 14$, iar vârstnicii (65 și peste) scot din buzurare 17$. Doar copiii sub doi ani au gratuitate. Iar asta nu e tot! Pentru vizită ai nevoie de programare... cu o lună înainte! Asta pentru că vorbim despre un hotel exclusivist, din mijlocul unui oraș aglomerat ca Singapore, care oferă una dintre cele mai relaxante priveliști și vacanțe din lume!

Pe lângă acoperișul cu piscină de 150 de metri, centru SPA și multe alte detalii impornatnte de lux, complexul se bucură și de Clubul Marina Bay Sand, care își deschide porțile în fiecare noapte, oferind muzică de calitate și specialități din ciocolată. Este locul în care turiștii se pot îndulcii cu peste 57 de creații inspirate de cacao, inclusiv Crème Chocolate, Banana Chutney și Le Petit Antoine. Ce spuneți, vă tentează o asemenea mini vacanță?

Gina Rotaru

Foto: www.designboom.com

Publicat in: aprilie 2013
Etichete pentru acest articol: Marina Bay, Singapore, Skypark
Inapoi la categoria «« Info

Galerie Foto

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement