Silver Spirit a acostat în Portul Constanţa

Home « Info « Porturi

Sectorul turismului de croaziere începe să se dezvolte în România! Tot mai multe linii de croazieră și-au adăugat intinerariilor noi destinații printre care și România. Anul acesta mai multe vase de croaziere au acostat în Portul Constanța, iar cea mai recentă care ne-a onorat cu prezența a fost Silver Spirit. Un alt mare eveniment ne așteaptă în toamnă, când Portul contanța va deveni și port de îmbarcare, nu doar pentru debarcare.

Nava de croazieră Silver Spirit, care aparține liniei italiane de croaziere Silversea Cruises, a poposit în Portul Constanța în data de 1 iulie. Annunțul a fost făcut de Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Litoral - Delta Dunării printr-un comunicat de presă remis de Agerpress. Silver Spirit este cel mai nou vas de croazieră al companiei Silversea. Nava are o capacitate de 886 de persoane, din care 540 sunt pasageri şi 346 personalul navei. Construcția croazierei este formată din 11 punţi, pe care sunt mai multe restaurante şi baruri, un club privat, o zonă SPA de aproape 8.300 metri pătrați, o piscină interioară şi patru piscine exterioare.

Silver Spirit în Constanța

Silver Spirit a fost lansată la apă în 2013, iar primul său intinerariu a fost croaziere în Caraibe, Canalul Panama, Mexic, Polinezia Franceză, Kiribati, Hawaii. Croaziera a continuat să navigheze pe Marea Mediterană, insulele greceşti, Atena, Istanbul şi porturile din zona Mării Negre. Croaziera a „adoptat” rutele spre porturile din Marea Neagră în data de 26 iunie. Îmbarcarea a fost făcută din Yalta, fiind urmată de porturile Sevastopol, Odessa, Constanţa şi Nesebar. La bordul navei s-au aflat aproximativ 400 de turiști, care au fost debarcați în portul Constanța în data de 1 iunie. Aceștia au putut vizita această parte din România o zi întreagă, între orele 8:00 – 21:00.

Croazieră Delta Dunării

Agențiile de turism spun că excursiile cu cel mai mult lipici la turiștii veniți de pe croaziere sunt tururile locale. Tururi pentru care au optat și cei de pe nava de pasageri Silver Spirit. Ei au fost într-o croazieră în Delta Dunării cu prânz pescăresc inclus, excursie la cetatea Histria, croazieră şi prânz pe Insula Ovidiu, călărie la herghelia Mangalia, o zi în Bucureşti şi turul oraşului Constanţa.

„Turismul de croazieră cu nave de pasageri în portul Constanţa s-a dezvoltat semnificativ în ultimii doi ani, fiind o nişă cu un potenţial foarte important pe care Asociaţia Litoral - Delta Dunării, Portul Constanţa şi autorităţile locale şi-au concentrat atenţia în ultimii ani, având în acest moment rezultate excelente”, a declarat Corina Martin, preşedintele Asociaţiei Litoral - Delta Dunării

Gina R.

Foto: trustedluxurycruises.com  

Publicat in: iulie 2013
Etichete pentru acest articol: croaziere Constanta, Portul Constanta, Silver Spirit
Inapoi la categoria «« Info

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement