Servicii portuare de yacht, în Veneția

Home « Info « Porturi

Autoritățile venețiene știu cum să-și atragă turiștii! Pe lângă promovarea obiectivelor turistice, orașul apelor oferă servicii de calitate pentru orice tip de vizitatori. De la pasageri de croazieră, până la călători cu trenul, Veneția are ce oferi! Iar pentru proprietarii de yacht, facilitățile portuare sunt printre cele mai atractive din Italia. Există un terminal în care yachturile sunt dirijate și protejate de societăți specializate, asigurându-i proprietarului siguranță maximă.

De ce la acest nivel? Fiind o destinație de vacanță populată, piața de yachting din Veneția este într-o continuă creștere. Numărul yachturilor care acostează anual în porturile venețiene depășește milionul, iar autoritățile încearcă să îndeplinească cerințele unei clientele exigente și pretențioase. Mai cu seamă că vorbim despre proprietari de yachturi, marea majoritate de lux.

Două societăți specializate

Pentu a satisface cererile în creștere pentru parcarea privată a yachturilor de pasageri, autoritățile din Veneția au un terminal doar pentru aceștia: Venezia Terminal Passeggeri S.p.A.. Însă, pentru că nu făceau față traficului intens, autoritățile portuare au înființat două societăți specializate, care să asigure fluidizarea traficului și siguranța portuară a ambarcațiunilor ce acostează aici. Astfel, au apărut Venice Yacht Pier S.r.l. (V.Y.P.), care gestionează intrarea și ieșirea din port, și Venice Yachts and Ships Assistance (V.Y.S.A.), nave de asistență portuară, un consorțiu de companii, care oferă servicii specializate pentru yacht (reparații, revizie, asigurari ș.a)

Servicii și echipamente portuare

Veneția Pasageri Terminal SpA a dezvoltat o serie de proiecte pentru a construi și dezvolta noi dane, în scopul de a face față cererilor mari. Facilitățile din acest terminal vizează în mod direct mega-yachturile, autoritățile axându-se pe construcția danelor de mari dimensiuni și pe îmbunătățirea facilităților existente la această categorie.

Veneția Yacht Pier Srl a fost fondată acum trei ani, cu scopul de a facilita dezvoltarea tranzitului de yachturi mici și atragerea yachturilor de foarte mari dimensiuni. Cu ajutorul Veneția Terminal SpA, compania a devenit operațională în 2004 și deja se ocupă de realizarea și dezvoltarea unor noi proiecte ambițioase menite să atragă cât mai multe companii și proprietari de yachturi de lux.

Dimensiunea maximă a yachturilor care pot intra în terminalul Veneția Pasageri Terminal SpA trebuie să fie între 25 - 100 de metri lungime și 8 - 11 metri lățime. În rest, nu veți avea nicio problemă la acostare sau la intrarea în port. Angajații societăților vă vor îndruma, iar voi vă puteți bucura de o navigare liniștită și o vacanță de-a dreptul relaxantă.

Gina Rotaru

Foto: www.vtp.it

Publicat in: noiembrie 2012
Etichete pentru acest articol: port Venetia, servicii portuare, taxe port, vacanta Venetia
Inapoi la categoria «« Info

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement