Portul Hamburg impune limită de viteză

Home « Info « Porturi

Navigatori, pregătiți-vă! Autoritățile germane schimbă regulile în Portul din Hamburg pentru transportul maritim comercial. În câteva luni, se va implementa o limită de viteză pentru transportul maritim comercial în portul din Hamburg, în scopul de a reduce eroziunile de pe malurile râului. Noua reglementare va afecta, în special, sectorul comercial întrucât portul nu va mai putea suporta un număr la fel de mare de nave, într-un interval scurt de tip, cu care autoritățile portuare au fost obișnuite.

Fiecare intrare în port a navelor de transport maritim comercial vor fi atent monitorizate, iar limita de viteză impusă va fi undeva sub 10 noduri. Portul din Hamburg (Hamburger Hafen) se află pe râul Elba și este cel mai mare port din Germania., fiind poreclit și „Poarta către lume”. Potrivit tratatului UE, portul din Hamburg este al treilea cel mai aglomerat port din Europa (dupa porturile Rotterdam și Anvers) și al 15-lea cel mai mare la nivel mondial.

Viteza maximă: 10 de noduri pe oră

În viitor, companiile de transport maritim comercial vor trebui să respecte o limită de viteză de 10 noduri în timpul navigației în portul din Hamburg. Limita de viteză va fi implementată cu scopul de a ajuta la reducerea eroziuni pe malulrile râului. Eroziuni cauzate de valurile generate de nave în timpul tranzitului navigabil spre și din port. Până în prezent, reglementările de transport comerciale aplicabile pe râul Elba solicită navelor să călătorească la o „viteză de siguranță”. Viteza în condiții de siguranță a unei nave este determinată pe baza navei în sine, șenalul navigabil și adâncimea apei precum și de terasamente, condițiile mareelor și impactul vremii asupra direcționării navelor.

Autoritățile portuare competente ale guvernului federal și ale portului din Hamburg au decis să impună limite de viteză, cât mai curând posibil. Viteza maximă admisă în portul din Hamburg este acum de 10 de noduri pe oră (aproximativ 19 de kilometri pe oră). Încoporarea acestei limite de viteză în legislația portului este o măsură necesară și în consecință, spun autoritățile portuare din Hamburg, întrucât siguranța transportatorilor și a portului va fi mai sporită, iar eroziunile nu vor mai afecta structurile din port.

Noua viteză maximă va asigura un bun trafic maritim portuar și nu va avea niciun efect negativ asupra siguranței navigațiuonală și a malurilor râurilor. Noul regulament nu se aplică și la ambarcațiunile sport. Limita maximă de viteză pentru acestea, în portul din Hamburg, este de 12 noduri (22 km pe oră). Așadar, fiți atenți la viteza de navigație la intrarea în Portuld in Habur, pentru a nu vă trezi cu o amendă usturătoare. Nu de alta, dar nemții sunt foarte stricți în respectarea regulilor.

Gina R.

Foto: worldmaritimenews.com

Publicat in: mai 2013
Inapoi la categoria «« Info

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement