Portul Constanța va colabora cu Portul Rotterdam

Home « Info « Porturi

Vești bune din Constanța! După ce ne-am bucurat că vasele de croazieră vor avea plecări direct din portul Constanța, vine un nou anunț care să ne bucure sufletele! Portul Constanța va intra în colaborare cu Portul Rotterdam! Cele două autorități au planuri de colaborare pentru anii ce urmează, în scop turistic. Mai mult, oficialitățile constănțele cu cele din Rotterdam se gândesc la o colaborare în ceea ce privește dezvoltarea comună în transportul naval, în proiectele de investiții în infrastructură, dar și în schimbul de experiență managerial. O colaborare care ar putea duce România la o dezvoltare de nivel înalt în ceea ce înseamnă relaționarea internațională în domeniul maritim.

Nu este prima oară când se discută despre această colaborare, însă de data aceasta discuțiile au ajuns un alt nivel, iar Portul Constanța va avea ocazia să se afirme în cadrul unei întruniri organizate de olandezii din Roterdam. O întâlnire la care vor participa toate autoritățile care colaborează cu marele oraș port al lumii: Rotterdam. Și pentru a încheia o colaborare productuvă, olandezii din Rotterdam și-au făcut bine temele! Au început printr-o vizită de curtoazie în Portul Constanța și au continuat prin a vizita punctele cheie ale portului, pentru a descoperi potențialul de dezvoltare al acestuia!

Potențialul Portului Constanța

Un gest semnificativ pentru noi, românii, întrucât Rotterdam este cunoscut a fi cel mai important oraș-port al Europei. S-au întâlnit cu oficialitățile române și au dezbătut problemele cu care se confruntă portul, ne anunță portofconstantza.com. Și, în ciuda lipsurilor, oralndezii s-au arătat interesați de colaborare întrucât Portul Constanța este considerat cel mai mare port de la Marea Neagră. Iar o amenajare și o bună manageriere l-ar putea transforma într-o zonă de tranzit extrem de importantă atât pentru portul din Rotterdam cât și pentru alte țări precum Belgia.

Directorul general Roger Clasquin al „Port of Rotterdam International” a specificat că „dezvoltă o rețea globală de colaborare la nivel mondial, din Brazilia, în Asia și Europa de Est, iar Constanța are un rol important.” Primul pas în această colaborare î va reprezenta participarea directorului comercial al CN "APM" SA Constanta, George Visan, in Olanda, la o conferință. O conferință în cadrul căreia se vor reuni toate porturile cu care Portul Rotterdam a încheiat protocoale de colaborare. Locul în care Portul Constanta se va putea prezenta potențialilor investitori olandezi.

Speranța unor noi locuri de muncă

Iar odată cu aceste proiecte, vin și speranțele privind investițiile și creșterea economiei! Autoritățile se gândesc că dezvoltarea Portului Constanța ar duce la crearea unor noi locuri de muncă în domenii importante precum construcții, turism, lanțuri hoteliere sau afaceri imobiliare. Este o șansă majoră pentru dezvoltarea economiei constănțele și nu numai, care pornește și se va dezvolta cu ajutorul proiectelor de investiții la nivel internațional și a schimbului de experiență managerială între Portul Rotterdam și Portul Contanța.

Gina Rotaru

Foto: Mesagerdeconstanta.ro

Publicat in: aprilie 2013
Etichete pentru acest articol: port Constanta, portul Constanta
Inapoi la categoria «« Info

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement