Portul antic din Antalya

Home « Info « Porturi

Portul vechi al Antalyei este un loc de întâlnire preferat de localnici şi vizitatori, fiind şi un reper în cutreierarea oraşului. Zona este întesaţa de hoteluri, magazine şi restaurante. Deasupra portului, pe o stâncă, se afla Cetatea veche, recent restaurată. Antalya a fost fondată în urmă cu două milenii, din cauza portul său bun. Acesta a devenit un important port mediteranean din Asia Mică în epoca romană.

Romanii consolidat fortificațiile orașului și a îmbunătățit facilitățile portului. Prin ori bizantine, și imperii ale turcilor selgiucizi si otomani, viața de zi cu zi în Antalya centrat pe port. Astăzi portul este încă inima Antalyei, pe malul apei, în centrul istoric al orașului numit Kaleiçi (Antalya veche). Este acum înconjurat de restaurante și cafenele, și este un loc preferat pentru a aduna în după-amiaza sau seara la ceai SIP, cafea sau o băutură, sau să împartă o masă și conversație cu prietenii.

Restricție: Navigare lumina zilei numai pentru tancuri

Orașul-port Antalya se află pe stâncile cu vedere la sfârșitul de nord a Golfului Antalya, care este deschis sud-est a Mării Mediterane. Portul din Antalya este împărțit în două secțiuni principale. Portul comercial relativ nou este situat pe partea de nord-vest a golfului. Portul de iahturi este situat în partea de nord-est extremă din Antalya Bay aproximativ 5 NMI nord-est de portul comercial, și adiacent la oraș.

Acesta este punctul de vedere al Antalya port, zidurile castelului și Kaleiçi (Antalya vechi oraș) din Yuvam Çay Bahçesi (Yuvam Tea Garden). Am ales această fotografie pentru că astăzi este una dintre opiniile noastre preferate în centrul orașului Antalya și am petrecut câteva ore bune în câteva aceasta gradina de ceai pe cele 4 zile am fost în oraș, la începutul acestei luni.

O grădină de ceai în Turcia

Antalya este plin de hoteluri și restaurante, toate vizând pe cei mai bogați din această lume! Şi un sfat bun pentru oricine încearcă să supraviețuiească pe un buget mic în acest oraș: să se îndrepte direct pentru aceste grădini de ceai. Există destul de puține de-a lungul coastei, mergând spre Antalya muzeu și cele mai multe dintre ele sunt situate în aceste poziții fantastice ridicate, oferind vederi frumoase de-a lungul plaja Konyaalti, peste Marea Mediterană și, la fel ca în acest caz, port și Kaleiçi.

Destul de des, atunci când vă veți întâlni cu o grădină de ceai în Turcia, ele servesc băuturi calde, băuturi răcoritoare și gustări limitate de bază. Cu toate acestea, în vestul Turciei, ceai grădini de-a lungul coastei destul de des servi un Efes Pilsen gheață reci, precum și - și este foarte probabil să fie mai ieftin decât în ​​altă parte, așa cum sunt alte băuturi nealcoolice. Aceasta gradina de ceai special, a avut, de asemenea, un meniu alimentar decent, cu prețuri foarte rezonabile.

Dane pentru nave oceangoing

Când în Antalya, ceea ce ar putea fi mai bine decât a petrece o dupa-amiaza sorbind-o mai ieftin decât oriunde-am-altceva-gasit-Efes Pilsen, în soare, cu vedere la mare, un oras vechi așezată în interiorul zidurilor castelului, și un istoric mediteranean port ? Pentru noi, nu mult! Portul comercial are șase alături de dane pentru nave oceangoing. Pier comercial situat la vest de dig nord a adâncimi alături de aproximativ 10 metri, Și poate găzdui cu ușurință o navă fregată de dimensiuni.

Portul este protejat de doua diguri 1.440 m și 650 m lungime. Zona portului este 331600 mp Zona de manevră, are 400 m. diametru, adâncimi 8m. - 11m. Ea, de asemenea, serverele încă în curs de desfășurare Antalya Zona de liber schimb. O instalație modernă de depozitare la rece, cu un depozit de 10.000 șocantă capacității de tone este existentă.

Foto: achtypistours.gr

Publicat in: decembrie 2012
Etichete pentru acest articol: Antalya, excursii Antalya, porturi Antalya, vacanta Antalya
Inapoi la categoria «« Info

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement