Porttul Turistic Mangalia

Home « Info « Porturi
Portul Turistic Mangalia este cel mai modern port romanesc destinat navelor turistice de dimensiuni mici care navigheaza de-a lungul litoralului Marii Negre.  In partea de nord a orasului, pe linia tarmului au fost realizate, in anii '70, statiunile care formeaza aria Mangalia Nord: Saturn, Venus, Aurora, Jupiter, Neptun si Olimp, care detin circa 40% din baza de cazare a litoralului (aproximativ 55.000 locuri in hoteluri, vile si campinguri). Alături de Portul Turistic Varna din Bulgaria, este gazda regatei internaționale BMW Black Sea International Regatta 5 organizată anual de Yacht ClubRomânia, LZ Yachting 1991 Bulgaria și Odessa International Yacht Club.
Portul Turistic Mangalia este singurul port turistic la Marea Neagră amenajat cu fonduri europene nerambursabile destinat ambarcaţiunilor de agrement, la standarde tehnice şi de calitate europene care îi vor permite includerea în cele mai prestigioase reţele de porturi turistice mediteraneene şi la Marea Neagră.  
Calatoriile care se pot realiza avand ca plecare portul turistic Mangalia sunt catre destinatiile romanesti: Vama Veche, 2 Mai, Limanu, Eforie Sud, Eforie Nord,Venus, Mamaia, Neptun, Midia, Constanta, Olimp, Costinesti, Constanta, la care se adauga statiuni din afara Romaniei, apartinand tarilor cu iesire la Marea Neagra: Istanbul, Varna, Odesa, Yalta.
 
 
 
Sursa foto:mangaliawalingtour
Publicat in: august 2015
Etichete pentru acest articol: port turistic, Mangalia, Constanta
Inapoi la categoria «« Info

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement