New York, sub ape! Sandy a lovit America (video)

Home « Info « Porturi

America a fost lovită în plin! Uraganul Sandy a produs pierderi de vieții omenești și daune materiale greu de suportat! Furtuna a devastat tot ce i-a ieșit în cale, scufundând nave, inundând porturi, case și stații de metrou din New York! Un adevărat dezastru care i-a dus pe americani în pragul disperării. Iar pe lângă pierderi de vieți omenești, daunele cu care se confruntă America din cauza uraganului se estimează la aproximativ 20 de miliarde de dolari. Și, stați că uraganul nu pare să se fi dezlănțuit complet, spun meteorologii!

Au fost mai bine de patru zile de chin, iar uraganul continuă să facă ravagii. De la o zi la alta autoritățile descoperă alte tragedii, iar porturile maritime americane nu mai fac față cererilor de ajutor, ale comandanților prinși în vâltoarea uraganului Sandy.

Legendarul velier HMS Bounty , pe fundul Atranticului

Pe lângă zecile de ambarcațiuni distruse, cea mai mare pierdere materială și patrimonială a Amercii este replica legendarul velier din secolul al 18-lea HMS Bounty. Velierul s-a scufundat în largul North Carolina (sud-est) luni, după ce a fost lovit în plin de Uraganul Sandy. Un membru al echipajului a murit când echipajul a trebuit să abandoneze nava, în largul coastei din Carolina de Nord. Căpitanul e dispărut, iar 14 persoane (din 16) au fost salvate de la înec, într-o operațiune de salvare dramatică a Pazei de Coastă, care și-au riscat viața.

Replica istorică a velierului HMS Bounty a fost construită în 1962. Scopul principal a fost realizarea filmului de Revolta de pe Bounty, cu Marlon Brando. De asemenea, velierul a fost utilizată în filmul „Pirații din Caraibe”, în largul coastei Hatteras din Carolina de Nord.

Un dig a cedat la New Jersey

Iar ravagiile nu se opresc aici! Uraganul Sandy a lovit cu putere atât Insula Manhattan, cât și New Jersey! Digul de pe râul Hackensack, din comitatul Bergen, la câţiva kilometri de New York, a cedat marți, la scurt timp după miezul nopții. Din fericire, nu au existat victime, însă oraşul Moonachie este în pericol de inundație.

Porturile Coastei de Est, sub ape!

Autoritățile au închis toate rutele afectate de uragan, incluzând porturi mari și rafinării. Porturi importante precum cele din New York, New York, New Jersey, Baltimore, Long Island, Delaware Bay şi Connecticut au fost închise, uraganul distugând peste 50% din ele. La New York, podurile de peste East River, inclusiv celebra construcție Brooklyn Bridge, au fost închise începând. Autoritățile au luat această decizie luni, la ora locală 19.00 (marţi, 1.00, ora României), potrivit primarului Michael Bloomberg.

Uraganul Sandy previziuni meteorologice

Potrivit meteorologilor, Uraganul Sandy scade în intensitate. Cu toate acestea, alerta va mai ține câteva zile. Marți, viteza vântului a scăzut la 105 kilometri pe oră, centrul furtunii găsindu-se la 145 de kilometri vest de Philadelphia (Pennsylvania) și înainta spre vest, a anunţat Centrul american de previziuni hidrometeorologice (HPC), transmite AFP. „O scădere continuă (a forţei vântului. n.r.) este prevăzută în cursul următoarelor 48 de ore", s-a precizat în buletinul de știri al NHC în buletinul său.

Gina Rotaru

 

Foto: www.dailymail.co.uk

Publicat in: octombrie 2012
Etichete pentru acest articol: octombrie, porturi America, porturi inundate, uraganul Sandy
Inapoi la categoria «« Info

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement