Marina D'Arechi, bijuteria din coasta Italiei

Home « Info « Porturi

Coasta sudică a Italiei are o nouă atracție turistică și comercială! Un nou port italian a fost inaugurat cu mare fast luna trecută! Unul dintre cele mai ambiţioase proiecte din ultimii ani, privind dezvoltarea portuară, a fost finalizat în luna mai în Golful Salerno. Chiar dacă întreaga construcție nu a fost terminată, italienii au inaugurat deja primele 400 de dane. Nu din grabă sau disperare, ci cu scopul unei promovări intensive înainte ca întregul proiect să fie finalizat. Motivul: portul Marina D'Arechi ar trebui să ajungă cunoscut drept un port cu un puternic potențial comercial, pe plan internațional, până la inaugurarea celorlalte 600 de dane.

Astfel profitul dobândit până la marea inaugurare va ajuta la finalizarea rapidă a întregului proiect. Navigatorii se pot bucura, încă din luna iunie, de primele 400 de dane date spre folosință din Golful Salerno. Firmele comerciale sau turiștii curioși vor avea de acum încolo ocazia să exploreze frumusețile coastei de sud a Italiei, Marina D'Arechi fiind deschis 24 de ore din 24, oferind atât servicii portuare cât și zone de relaxare, spa și centre de shopping. Tentant, nu?

Investiție de 120 milioane de euro

Marina d'Arechi a costat 120 milioane de euro, investiţii suportate complet de compania de transport și logistică maritimă Gallozzi Group. Portul Marina D'Arechi, situat în sud de Salerno are o capacitate de 1.000 de nave. Primele 400 de dane au fost date deja spre utilizare, în urma unei ceremonii fastuoase de deschidere, care a avut loc în luna iunie. Managerul Marina D'Arechi, Anna Cannavacciuolo, a declarat în cadrul ceremoniei: „Noi suntem de părere că toți cei care achiziționează un bilet de intrare cu ambarcațiunea în port, cumpără cu aceeași bani și o vacanță fabuloasă. Pe lângă multe alte facilități, portul oferă multe posibilități turistice pentru că se află în apropierea unor locuri unice în lume ca spectaculozitate, precum Capri, Amalfi, Positano şi Cilento.“

Shopping, spa și servicii portuare

Gândit de arhitectul spaniol Santiago Calatrava, proiectul cuprinde 1.000 de dane, care vor putea găzdui ambarcațiuni de până la 100 de metri lungime, 28 de cheiuri, cu 5.000 de metri de debarcader pentru andocare şi un heliport de mici dimensiuni amenajat în cadrul unui bazin portuar. Portul Marina d'Arechi are, de asemenea, 27.000 de metri pătrați de grădini amenajate, centre de sănătate, spa, centre de shopping, un amfiteatru, restaurante cu servicii de livrare la bord, un bar de noapte, yachting club și sporturi nautice, în funcție de preferințe.

Autor: Gina Rotaru

Sursa foto: mby.com

Publicat in: iulie 2012
Inapoi la categoria «« Info

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement