Cimitirul înconjurat de ape (foto)

Home « Info « Porturi

Legende, spirite rău voitoare sau locații bântuite? Nicidecum! Ne-am oprit la o destinație turistică din laguna venețiană, care merită văzută. Un loc cu semnificații istorice puternice, destinat în special împătimiților de arhitectură. Este vorba despre Cimitirul San Michele aflat în laguna venețiană, între Veneția și Insula Murano.

Cimitirul orașului San Michele a fost stabilit pe Isola di San Michele (Insula San Michele) sub Napoleon, la cererea inspectorii sanitari. Până atunci, venețienii au fost îngropați în parcele parohiale din oraș. În zilele noastre, insula pe care se află cimitirul este vizitată cel mai adesea de goți, romantici incorigibili și iubitori de muzică, pentru a putea vedea mormintele celebrilor Ezra Pound, Diaghilev Serghei și Stravinski, Igor.

Insula Cimitir”

Așa îi spun turiștii, care se încumetă să pășească pe Inusla San Michele, în ciuda faptului că traseul este foarte plăcut sau liniștitor, cum spun unii. Există o singură cale de a ajunge la cimitir: cu vaporetto. Vă puteți îmbarca de la Linia 31 sau 21 de la Stația Fondamente Nove. Traseul este scurt, urmând să comorâți la stația imediat următoare: Cimitero San Michele.

Încă de la depărtare vei vedea că un zid portocaliu delimitează perimetrul insulei. În mijlocul ei, se află o biserică romano-catorilică medievală, împărțită în trei pe interior, prin șiruri de coloane. Cimitirul este de jur împrejur, iar mormintele stau pe verticală întrucât este un cimitir de urne, în care cenușa difunctului se păstrează în spatele unei plăci de marmură. În funcție de religie sau confesiune, cimitirul este împărțit în zone de evrei, catolici, ortodocși și protestanți.

Scurt de istorie

Imaginea cimitirului este impunătoare. Zidurile portocalii groase și înalte, îmbinate cu liniștea, dau un aer grav locului. Ghidul stătuiesc turiștii încă de la intrare să nu facă gălăgie și să nu fotografieze locul. Ceea ce este practic imposibil. Arhotectura din secolul XIX, realizată de Giovanni Antonio Selva, este memorabilă. A fost construită într-un mod inteligent, spun arhitecții zilelor noastre.

Mormintele vechi sunt deschise de autorități, pentru a face loc „noilor veniți”. În acest cimitir înconjurat de ape în fac veacul mari personalități ale lumii precum: oseph Brodsky, decedat în 1996, compozitorul rus Igor Stravinsky, decedat în 1971 și poetul modernist american, Ezra Pound, care a murit în 1972. Un loc plin cu semnificații istorice, care merită vizitat în orice perioadă a anului.

Gina Rotaru

Foto: all-free-photos.com

Publicat in: noiembrie 2012
Inapoi la categoria «« Info

Galerie Foto

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement