Cele mai frumoase porturi din lume: Sydney Australia

Home « Info « Porturi

În îndepărtata Australie se găsește orașul Sydney, care se află pe un țărm unde uscatul întâlnește apa, formând împreună Golful Jackson. Cunoscut lumii pentru atracțiile sale turistice, precum Opera sau Podul Portului, dar și pentru frumusețea arhitecturală prin care se descrie, Portul Sydney a fost desemnat locația de celebrare a Anului Nou. În fiecare an, aici se organizează cel mai mare foc de artificii transmis peste tot în lume pentru a se consemna trecerea dintre ani. Astăzi vă propunem o vizită până în Sydney, Australia, cu informații despre obiectivele turistice și metode de petrecere a timpului liber acolo!

Pe lista de locuri de vizitat a unui turist ajuns la Sydney trebuie să existe Podul Harbour Bridge, Turnul Sydney, care, la 305 m, este cea mai înaltă clădire din emisfera sudică și Opera, clădirea emblemă a orașului, faimoasă în toată lumea. „Inima“ orașului este uriașul port natural, cu o suprafață de 55 km pătrați. La vest și la nord orașul Sydney este mărginit de apă, spre est de întinderile verzi ale Grădinilor Botanice Regale, Domeniului și Parcului Hyde, iar la sud de Gara Centrală.

Viața de noapte este intensă în Sydney. După lăsarea întunericului, barurile și cluburile de pe strada Oxford Street sau berăriile tradiționale din cartierele Kings Cross și The Rock oferă ingredientele necesare unei petreceri pe cinste. Circular Key și Sydney Opera House oferă la rândul lor un spectacol de lumini care însuflețește orașul, iar programul artistic, cu balet și concerte de muzică clasică, este o adevărată desfătare pentru simțuri.

Portul Sydney, cunoscut și sub numele de Portul Jackson, este considerat sufletul orașului Sydney și unul dintre cele mai frumoase porturi ale lumii. Rezervația naturală este documentată ca fiind primul așezământ european în Australia. Cu o lungime de 19 km, Portul Sydney cuprinde mai multe insule ca Shark Island, Clark Island, Fort Denison, Goat Island, Snapper Island sau Rodd Island. Înconjurat de universități, muzee și parcuri, Portul Sydney este străbătut de tramvaiele „monorail“, rapide și silențioase.

Un simbol reprezentativ al Portului Sydney este Podul Portului, cel care face legătura între nordul și sudul orașului. Localnicii numesc acest pod „Bătrânul Umeraș“ datorită formei sale. Construit în 1932, „Bătrânul Umeraș“ numără opt benzi de circulație, două linii de tramvai, piste pentru bicicliști și trotuare pentru pietoni.

Fiind un port traficat, agitația se desfășoară în mare parte pe apă. Catamarane rapide sau feriboturi care fac curse între centru și suburbia populează portul și îl însuflețește cu o forfotă plăcută. În general, vasele ancorează în Cheiul Circular, unde vizitatorii se pot delecta cu spectacole stradale oferite de acrobați, mimi, actori sau muzicieni.

Opera din Portul Sydney, sau capodopera arhitecturală în formă de mănunchi de scoici, este un alt punct de atracție pentru orașul australian. Pentru a putea admira frumusețile oferite de Portul Sydney, cea mai bună variantă propusă de cunoscători este să faci o croazieră pornind din portul Darling, care oferă o perspectivă completă asupra Portului Sydney și clădirilor sale.

Dacă ați ajuns aici, ne-ar plăcea să ne descrieți atmosfera portului și vibrația lui așa cum ați simțit-o dumneavoastră. Informațiile le așteptăm pe adresa redacției!

Autor: Oana Vasiliu

Sursa foto: wikipedia.org

Publicat in: august 2012
Inapoi la categoria «« Info

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement