Cât costă o plimbare cu Vaporetto?

Home « Info « Porturi

Sărbătorile de iarnă sunt la un pas distanță, iar Veneția este una dintre cele mai căutate destinații de vacanță! Romantismul, restaurantele cu renume și plimbările cu gondola... sunt cele mai mari atracții. Însă, dacă este prima oară când optezi pentru o vacanță în Veneția, este bine să cunoști câteva lucruri esențiale. Nu ne referim la obiective turistice comune, ci la lucruri practice, de ajutor oricărui turist: Transportul în comun, prețul unei călătorii și alternative în funcție de bugetul fiecăruia. Măcar pentru a-ți face idee de câți bani vei avea nevoie pentru... strictul necesar!

Nu doar biletul de la agenția de turism e important, ci și cheltuielile la ordinea zilei, precum transportul prin Veneția. Te afli într-un oraș plutitor, așa că nu poți fenta transportul în comun. În fine, doar dacă nu te hotărăști să practici scuba diving... În caz contrar, să ne întreptăm atenția către Vaporetto!

Cat costă Vaporetto în 2012

Prețurile la vaporetto variază în funcție de durata traseului. O călătorie de traversare a unui canal navigabil costă 1 euro, iar un bilet cu durata de 60 de minute costă 7 euro. Pentru turiști, autoritățile au creat abonamente ceva mai profitabile care se numesc Travelcard. Astfel că din luna mai 2012, biletele pe timp de zi costă:

18 € - 12 de ore Travelcard
20 € - 24 de ore Travelcard
25 € - 36 de ore Travelcard
30 € - 48 de ore Travelcard
35 € - 72 de ore Travelcard
50 € - 7 zile
18 € - 3 zile card de tineret, vârsta 14 – 29 ani

Alternative la Vaporetto

Există și alte moduri de transport în Veneția, însă în marea majoritate dintre cazuri costă mai mult și ai nevoie de permis de navigație. Dacă nu ai unul, poți opta pentru un ghid, care deține permis de navigație. Îl găsești la orice firmă care închiriază ambarcațiuni precum șalupe sau caiac. Prețul de închiriere al unui caiac este de 25 de euro/zi, fără ghid. Iar, dacă ai permis, și vrei să închirezi o ambarcațiune cu motor ai nevoie de 150 de euro/zi.

Pentru o gondolă plătești 100 euro pentru 40 de minute. Însă nu este cea mai bună alegere. Gondolele sunt cunoscute drept plimbări romantice, fiind adesea închiriate de îndrăgostiți pe timp de noapte. Cu toate acestea, nu te reține numic să le închiriezi și în toiul zilei.

O altă variantă ar fi taxi pe apă, folosit de cel mai mulți turiști, în ciuda prețului destul de piperat de 100 euro/excursie. Excursiile de organizează pentru grupuri de 8-10 pasageri și nu au limită de timp. Asta pentru că întregul grup de pasageri vor să ajungă în aceeași destinație.

Traghetti, cel mai ieftin transport

Este un vaporaș care traversează cu turiștii Grande Canale, la jumătate de preț față de vaporetto: 0.50 euro. Nu mulți turiști știu de această alternativă la transportul în comun, motiv pentru care nu este nici aglomerat. Singura problemă este că Traghetti navighează doar pe Grande Canale, iar pasagerii nu stau pe scaune în timpul călătoriei. Cu toate acestea, este o alegere bună nu doar pentru prețul mic, ci și pentru plimbarea în sine, în cadrul căreia vei putea admira Veneția de-a lungul Grande Canale... de la înălțime.

Gina Rotaru

Foto: pixstel.com

Publicat in: noiembrie 2012
Etichete pentru acest articol: gondole Venetia, transport Venetia, turism Venetia, vaporetto
Inapoi la categoria «« Info

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement