Unde ne înmatriculăm ambarcațiunile?

Home « Info « Legislatie

Proaspăt proprietar de ambarcațiune? Atunci cu siguranță ai o mulțime de întrebări, printre care se află și cele legate de înmatricularea ambracațiunii. Este necesară procedura, în ce condițiții, ce acte ai nevoie pentru înmatricularea unei ambarcațiuni și unde anume o pot înmatricula... Sunt doar câteva dintre grijile venite odată cu titulatura de „proprietar de ambarcațiune”. Pentru a-ți ușura căutările, am structurat toate aceste întrebări, pentru a-ți putea oferi răspunsuri clare, care să te ajute în procedurile de înmatriculare.

Pentru început, toate ambarcațiunile care depășesc 7 metri lungime și puterea motorului de peste 20 cp trebuie înmatriculate pentru a putea ieși cu ele în apele teritoriale și internaționale. Bineînțeles, dacă ești posesorul unei ambarcațiuni cu astfel de caracteristici trebuie să ai și permis de navigație. În caz contrar, o poți ține doar în curtea sau garajul casei. Cât despre actele necesare pentru înmatricularea unei ambarcațiuni, le vei găsi aici.

Unde îmi înmatriculez ambarcațiunea?

Navele maritime şi de navigaţie interioară precum şi ambarcaţiunile de agrement se înscriu în registrele de evidenţă şi în registrele matricole ţinute de căpitănii de port/oficii de căpitănii de port. Înregistrarea se face la sediul căpităniei de port sau oficiului de căpităniei de port de care aparții. Spre exemplu, locuitorii orașului Galați își pot înregistra ambarcațiunile la Departamentul Căpitănii Dunărea maritimă, la oficiul Căpitănia portului Galați. Cei din județul Ilfov aparțin Departamentului Căpitănii Dunărea Fluvială, oficiul de Căpitănie Snagov, iar pentru cei din giurgiu, acelați departament, dar Căpitănia Portului Giurgiu.

Inmatriculare

Notă:

M – nave maritime;
NI – nave de navigație interioară;
P -nave/ambarcațiuni de pescuit comercial;
N - nave cu un deplasament de până la 15 m3 inclusiv sau o capacitate de încarcare mai mică de 15 tone, care nu efectuează activități în scop comercial;
NC - nave în construcție;
A - ambarcațiuni de agrement (L mai mare sau egal cu 7m și/sau P mai mare sau egal cu 15kw)

Navele de agrement în construcţie se înscriu la oricare dintre căpităniile de port / oficiile de căpitănie din subordinea C.Z.

Gina Rotaru

Foto: saschasthlmeyer.girlshopes.com

Publicat in: martie 2013
Inapoi la categoria «« Info

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement