O tonă de melci de mare, confiscată la Constanța

Home « Info « Legislatie

 

Alertă în Constanța! Garda de Coastă a descoperit activităţi de pescuit prin scufundare ilegale, în zona digului de sud al Portului Constanţa. Oamenii legii i-au prins pe pescari și au confiscat aproximativ o tonă de melci de mare! Acțiunea s-a desfășurat în data de 20 iunie, în jurul orei 16:30, când Garda de coastă a fost anunțată de această ilegalitate de un cetățean printr-un apel telefonic la SNUAU 112.

În urma anunțului, două ambarcațiuni rapide din cadrul Grupului de Nave Constanţa s-au deplasat de urgență la fața locului și au identificat o ambarcaţiune cu motor, la aproximativ 100 metri de mal, în zona Portului Constanţa Sud Agigea. În ambarcațiune se aflau patru pescari: trei cetățeni bulgari și unul român. Aceștia desfășuratu activităţi de scufundare pentru recoltarea de rapană (melc de mare), fără să posede licență sau autorizație pentru pescuit comercial în zona de competenţă a Gărzii de Coastă.

Aproximativ 963 kilograme melci de mare

La momentul sosirii autorităților navale, pescarii avea deja în ambarcațiune aproximativ 963 kilograme din specia rapană, evaluată la 597 ron. Întreaga captură a fost confiscată și predată de autorități unei ocietăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale. De asemenea, polițiștii de frontieră au mau confiscat și ambarcațiunea în cauză, motorul acestea, un sistem GPS şi echipament de scufundare, toate bunurile fiind evaluate la aproximativ 29.000 euro, a anunțat purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă. Acum cei patru sunt cercetați pentru „nedeţinerea licenţei/autorizaţiei de pescuit comercial, pescuit recreativ/sportiv, după caz”. Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat conform prefederilor și combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă.

În aceeaşi zi, și poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Tulcea au avut de furcă cu un pescar. Aceștia au oprint pentru control o ambarcațiune neînmatriculată, în care se afla un pescar de 57 de ani. Acesta avea în barcă 46 de plase tip monofilament, în lungime de 2.445 metri. Ele au fost confiscate, iar pescarul este cercetat pentru„deţinerea plaselor tip monofilament'”, fapte care se pedepsesc prin lege.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă continuă să desfășoare activităţi specifice în zona de competenţă. Activități care vizează supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi a infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă. De asemenea, aceștia încearcă să asigure un climat de ordine și siguranță publică în zonele de care răspund.

Astfel de controale au devenit tot mai frecvente în ultima perioadă, odată cu începerea sezonului de pescuit. O astfel de ilegalitate poate duce la amenzi usturătoare și chiar închisoare dacă este vorba despre pescuit comercial fără permis. Așadar, fie că ieșiți la o sesiune de pescuit de relaxare sau la o plimbare cu yachtul în lagul mării, asigurați-vă că respectațși legea. În caz contrar, riscurile de a încasa o amendă sunt majore.

Gina R.

Publicat in: iunie 2013
Etichete pentru acest articol: Constanta, meci rapana, melci de mare, pescuit Constanta
Inapoi la categoria «« Info

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement