Certificatul internațional de conducător de barcă de agrement

Home « Info « Legislatie

Dacă ești la început de drum în navigație și-ți dorești o evoluție constantă și posibilitatea de a naviga pe apele internaționale, ai nevoie de cursuri de specialitate. Iar astăzi ne întreptăm atenția către obținerea certificatului internațional de conducător de barcă de agrement. Cum sunt certificatele clasificate, care sunt condițiile oblicatorii pentru a putea obține certificatul de navigator și, cel mai important, care sunt cursurile pe care trebuie urmate pentru a putea trece cu brio de examenele de final. Examene care îți oferă Certificatul internațional de conducător de barcă de agrement necesar pentru navigația maritimă pe ape interioare și internaționale.

Clasificarea certificatelor internaţionale

Toate certificatele internaţionale de conducător de ambarcaţiune de agrement sunt clasificate în funcție de zonele de navigație pe care vrei să le străbați, pe clase:

1. Clasa A – vorbim despre un certificat care îți oferă posibilitatea de a conduce ambarcaţiuni de agrement în toate zonele maritime, pe ape interioare.
2. Clasa B – se poate conduce ambarcaţiuni de agrement în zone maritime, dar la o distanță de maximum 12 Mm de coastă.
3. Clasa C – se poate conduce ambarcaţiuni de agrement în zone maritime, dar la o distanță de maximum 6 Mm de coastă.
4. Clasa D – se poate conduce ambarcaţiuni de agrement pe ape interioare

Condiții pentru obținerea certificatului

Există câteva cerințe și reguli obligatorii fără de care nu te poți înscrie la aceste cursuri. Persoana care dorește să obțină Certificatul internațional de conducător de barcă de agrement trebuie:

- să aibă minimum 16 ani
- sănătos tun ( că demonstreze printr-un certificat medical că e apt pentru navigație: nu are probleme cu auzul sau vederea)
- are experiență și deține certificat de conducător în funcție de clasa pe care o dorește:
Pentru Clasa A are nevoie de conducător de ambarcațiune de agrement clasa B, experiență de minimum 2 ani în navigație și o adeverință valabilă de absolvire a cursurilor de pregătire
Pentru Clasa B are nevoie de conducător de ambarcațiune de agrement clasa C sau D, curs de specialitate și adeverință de absolvire a unei școli în domeniu.
Pentru Clasa C are nevoie de certificat de conducător de ambarcațiune de agrement clasa D sau poate fi obținut din oficiu dacă există brevetul de: comandant, ofiţer punte secund, ofiţer punte, căpitan maritim, portuar ori de ofiţer punte maritim portuar sau certificat de capacitate de: şef de echipaj maritim, conducător de şalupă maritimă ori de timonier maritim.
Pentru Clasa D are nevoie conducător de ambarcațiune de agrement clasa D sau poat fi obținut din oficiu dacă deține deţine brevet de: căpitan fluvial categoriile A şi B, ofiţer punte fluvial ori de timonier fluvial sau certificat de capacitate de: şef de echipaj fluvial, conducător de şalupă fluvială ori de timonier fluvial.

Cursuri de pregătire necesare

1. Pentru Clasa A:
a)Tehnici individuale de supravieţuire;
b)Prevenirea şi combaterea incendiilor - nivel avansat;
c)Asistenţă medicală;
d)Prevenirea poluării mediului marin;
e)Certificat de operator de radiocomunicaţii GMDSS-GOC.

2. Pentru Clasa B:
a)Tehnici individuale de supravieţuire;
b)Prevenirea şi combaterea incendiilor - nivel de bază;
c)Primul ajutor medical;
d)Certificat de operator de radiocomunicaţii GMDSS-ROC.

Gina Rotaru

Publicat in: aprilie 2013
Inapoi la categoria «« Info

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement