Acreditări necesare pentru navigație

Home « Info « Legislatie

Navlosire cu sau fără căpitan? Unii ar spune „cu”, pentru comoditate, alții ar opta pentru „fără” pentru experimenta libertatea la cârma ambarcațiunii! Indiferent de opțiune, o ieșire în largul mării este întotdeauna plăcută! Dacă, însă, optați pentru navlosire fără căpitan, atunci trebuie sp aveți acreditările de navigație corespunzătoare tipului de ambarcațiune. Acreditări recunoscute, în primul rând, de Autoritatea Navală Română! Iată de ce tip de certificări aveți nevoie și cum se pot ele obține în funcție de ambarcațiune.

Pentru a obține un certificat emis de Autoritatea Navală Română (ANR) trebuie să treceți de un examen teoretic și unul practic, care cer cunoștințe privind manevrele de bază cu privire la navigație și de siguranță. Practicile și examenele teoretice pot fi efectuate numai în școlile ratificate în acest scop de către comunitățile autonome sau ale ANR. Aceste școli vor elibera certificate doveditoare că ați parcurs practicile necesare în funcție de tipul de certificare pentru care ați optat.

Ambarcațiuni care nu necesită certificare de navigație:
Ambarcațiunile cu o lungime mai mică de 7 m și/sau cu o propulsie mai mica de 15 kW.
Canoe, caiace, fără motor, bărci cu zbaturi, cu opțiunea de motor mai mic de 20 cp.
Windsurf cu sau fără motor, sau alte amarate cu facilități plutitoare.

Skipper pentru navigația de bază
Managementul de ambarcațiuni de până la 8 metri lungime, dacă acestea sunt pentru navigație cu vele și de până la 7,5 metri în lungime, dacă acestea au motor, cu condiția ca barca să nu se îndepărteze mai mult de 8 km de zona admisă de autorități. Cu ajutorul certificatului, skipperii pot administra, de asemenea, jetski-uri.

Condițiile de achiziție
Minimum 18 ani, sau 16 doar cu acordul părinților sau al tutorelui.
Obținerea examenului teoretic
Realizarea a cel puțin patru ore de practică și obținerea examenului practic de navigație.
Trecerea cu succes a examenului medical.

Skipper pentru ambarcațiuni de agrement
Managementul ambarcațiunilor de agrement, cu motor și vele sau numai cu motor, de până la 24 de metri pe ape interioare și cu o limitare de 6 mile marine la larg pe apele maritime naționale. Este nevoie de certificatul de conducător de ambarcațiune de agrement categoria B (Coastal Skipper B - Certificat de conducător de ambarcațiune de agrement internațional cu limitare costieră).

Condițiile de achiziții
Să ai minimum 8 ani, sau 16 cu acordul părinților sau al tutorelui.
Obținerea examenului teoretic
Realizarea a cel puțin trei zile, cu câte minimum patru ore de practică ep zi, și obținerea examenului practic de navigație. Trecerea cu succes a examenului medical.

Yacht Masterat
Managementul ambarcațiunilorde agrement, cu motor și vele sau numai cu motor. Necesită 2500 mile, șase traversade medii, dintre care două pe timp de noapte și două ca skipper, în ultimii 10 ani. Yacht Master poate fi obținut după absolvirea unui curs preparator, urmat de un examen special, care trebuie să dovedească abilitățile de a conduce o ambarcațiune cu vele pe parcursul unei traversade, cunoștințe solide de navigație, de siguranța pe ambarcațiunem o execuție impecabilă a manevrelor de navigație cu vele, cunoștințe de meteorologie și abilități de skipper.

Condițiile de achiziții
Minimum 18 ani și titlul de Yacht Master
Obținerea examenului teoretic și a testului practic de navigare și de securitate, după o bază practică de patru zile cu minimum cinci ore de practică pe zi (ziua și seara). Trecerea cu succes a examenului medical.

Foto: aboattime.com

Publicat in: iunie 2013
Inapoi la categoria «« Info

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement