Start la plimbări cu barca în Cișmigiu!

Home « Info « Lacuri

Bucureștiul intră în rândul orașelor cu oferte de navigație... Nu e o glumă de 1 Aprilie, ci parcurile mari au dat startul la plimbări cu barca! Iar în timp ce Parcul herăstrău se aglomerează pe zi ce trece, ne-am gândit să optăm pentru o zonă a bucureștiului care să ne ofere plimbări cu barca romantice, de care să ne putem bucura în liniște. Motiv pentru care am ales ca destinație parcul Cișmigiu! Ce spuneți, dăm o raită împreună?

 

Fără doar și poate, este primul Parc din Capitală când vine vorba de peisaje, liniște și facilități! Chiar dacă lacul este destul de mic, îți oferă sentimentul de romantism, de parcă te-ai plimba pe canalele venețiene. De la porumbei și până la poduri suspendate, lacul navigabil din Parcul Cișmigiu le are pe toate. Așadar, nu vă gândiți de două ori înainte de a spune DA unei plimbări cu barca! Câte ambarcațiuni pot fi închiriate și costă o astfel de excursie?

Plimbare cu barca și hidrobicicleta

Distracție prin sport sau pur și simplu mișcare în aer liber. În Parcul Cișmigiu poți închiria o barcă fără motor sau o hidrobicicletă în care intră două sau chiar trei persoane. Sunt foarte ușor de manevrat, iar riscul unui accident este aproape inexistent. Nu de alta, dar în această perioadă a anului este greu să te întâlnești pe lacul Cișmigiu cu mai mult de două ambarcațiuni. Nu pentru că nu s-ar închiria, ci suprafața lacului este destul de mare, iar viteza navigabilă posibilă nu este deloc mare! La debarcaderul Cișmigiu se află 24 de hidrobiciclete pentru două persoane și 18 bărci cu rame, fiecare având o capacitate de maximxum trei persoane. Și cum posibilitatea de a fi închiriate toate în același timp este foarte puțin probabilă, lacul este liber iar siguranța vă este asigurată!

Program și prețuri

Primăvara debarcaderul este deschis între orele 10:00 – 22:00, iar ultima închiriere de ambarcațiune se face la ora 21:00! Pentru navigația cu aceste ambarcațiuni pe Lacul Cișmigiu nu este nevoie de permis de navigație. Ambarcațiunea se închiriază pe baza buletinului, iar prețurile de închiriere variază în funcție de ambarcațiunea aleasă:

• Barca ( maxim 3 persoane ) - 10 lei / o jumatate de ora
• Barca ( maxim 3 persoane ) - 15 lei / ora
• Hidrobicicleta / 2 Persoane) - 10 lei / o jumatate de ora
• Hidrobicicleta / 2 Persoane) - 15 lei / ora

După cum vedeți, sumele nu sunt foarte mari ținând cont de plăcerea de a naviga în mijlocul Capitalei! Motiv pentru care, dacă vremea e frumoasă, noi vom da o tură în weekend! Ce spuneți, vă tentează o ieșire de primăvară, pe Lacul Cișmigiu?

Gina Rotaru

Foto: CismigiuParc.ro

Publicat in: aprilie 2013
Etichete pentru acest articol: barca Cismigiu, inchirieri barci Cismigiu, Lac Cismigiu
Inapoi la categoria «« Info

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement