Peisaje maritime care îți taie răsuflarea (foto)

Home « Info « Lacuri

Peisaje unice, fenomene naturale bizare și fotografii neretușate în Photoshop! Există peisaje ireal de frumoase pe Terra, care i-au lăsat muți de uimire chiar și pe specialiști! Zone virgine ale lumii, neatinse de civilizație, construite prin eroziune, sau pur și simplu, cu puterea naturii. Destinații exclusiviste, pe pe care trebuie să le vezi măcar o dată în viață! Dacă nu printr-o vacanță în carne și oase, măcar prin una virtuală! Noi te ducem acolo, printr-o galerie explozivă de fotografii!

Salar de Uyuni, Bolivia

Este cea mai mare câmpie de sare din întreaga lume, situată la o altitudine de 3656 de metri, în podișul Altiplano. Un podiș care s-a format în urma evaporării treptate a lacului Minchin. Din fericire, lacul încă mai reusește să se formeze, într-un strat extrem de fragil, în sezonul ploios. Este momentul din an în care el se conectează cu apele lacurilor din Uyuni, lacurile Poopo, Uru Uru și Titicaca. În rest, este o câmpie de sare, cu o grosime ce variază între 2 și 20 de metri.

PAMUKKALE, TURCIA

O întindere mare de gheață, pe care curg apele izvoarelor din Pamukkale. Sunt terase albe, de mari dimesniuni, pe care există ochiuri de apă, despre care se spune că au puteri tămăduitoare. Pamukkale mai este cunoscut precum „castelul de bumbac”, datorită imaginii sale spectaculoase. Întregul peisaj uluitor se întinde pe o terasă de 2,5 kilometri lungime și jumătate de metru lățime. Aceste forme spectaculose s-au format datorită conținutului ridicat de var și de minerale dizolvate, care se regăsește în apa din izvoarele vulcanice fierbinți. Apă care acoperă cu var tot ce atinge și pietrifică stâncile în doar câteva zile. Astfel s-au format aceste bizare forme de relief.

Lacurile Kelimutu, Indonezia

Lacuri de diferite culori, care mai de care mai fascinante, aflate în craterul vulcanului Kelimutu, situat în apropiere de orașul Moni, Indonezia. Primul și cel mai spectaculos dintre kacurile Kelimutu se numește Tiwu Ata Mbupu (Lacul Spiritului oamenilor), iar cel de-al doilea este lacul Tiwu Nuwa Muri Koo Fai (Lacul Spiritelor celor Tineri). Potrivit legendelor spuse de bătrânii zonei, aceasta este zona în care viața se bate cu moartea.

STRUCTURA RICHAT, MAURITANIA - ochi de apă

Un mister al naturii. Un „ochi de apă” situat într-un crater imens care s-a format în mod bizar, desertului saharian. Este o formațiune ciudată din Mauritania, din vestul Africii, cu diamentrul de cel puțin 30 de km, ce poate fi admirată chiar și din spațiu.

HUTT LAGOON, AUSTRALIA

Hutt Lagoon este un lac sărat, situate în apropiere de coasta de la nord, la gura de vărsare a râului Hutt, în Midwest, Australia de Vest. Lacul are culoarea roz, Este un lac de culoare roz, cu o tentă spre roșu, datorită prezenței de carotenoizilor, care au o mare putere de pigmentare. Laguna conține cea mai mare producție din lume de microalge vegetale, o bogată sursa de proteine, beta-caroten și acizi nucleici. Elemente care se regăsesc în alimente, precum carne sau vegetale.

Gina Rotaru

 

Foto: www.independenttraveler.com  

Publicat in: ianuarie 2013
Inapoi la categoria «« Info

Galerie Foto

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement