Paradisul în imagini! (foto)

Home « Info « Lacuri

Cascade uitate de lume, sculpturi naturale în gheață, orașe înconjurate de ape și peșteri ca-n filmele SF... Un paradis natural, neatins de om, și impresionant prin design. Există zone neexplorate, pe care puținii oameni au reușit să le privească în carne și oase! V-am pregătit o serie de locuri, aflate în colțuri ascunse ale lumii, care te lasă mut de uimire! De la păduri tropicale virgine, peisaje maritime exotice, până la canon de gheață și peticuri plutitoare de pământ. Toate de o frumusețe ireală, pe care ai crede că doar Photoshop-ul o mai poate construi!

Cenote, Chichen-Itza, Mexic - O peșteră antică, cu un templu destinat jertfelor. Numele ei „Chich'en Itza” înseamnă „La gura binelui din Itza”, acesta fiind locul unde mayașii se strângeau și își aduceau jertfele, pentru a fi binecuvântați. Pereții calcaroși ai peșterii împreună cu apa cristalină oferă o imagine unică a vechiului sanctuar de sacrificiu.

Cascada Iguazu - Se află la granița Braziliei cu Argentina și este considerată o „bijuterie naturală”, fiind una dintre cele mai spectaculoase cascade din lume. Cascada a concurat în frumusețe și spectaculozitate cu Parcul Natural Komodo (Indonezia), muntele african Masa și chiar cu pădurea amazoniană.

Stancile Moher - Se află lângă localitatea Liscannor, în comitatul Clare, au 214 de metri înălțime, oferind o priveliște panorabimă măiestroasă aupra oceanului Atlantic. La 120 metri înălțime se află Capul Vrăjitoarei (Hag’s Head), iar maxima se află în partea nordică a turnului lui O’Brien. Stâncile se întind pe o lungime de aproape 8 kilometri.

Canionul de Gheață, Groenlanda - S-a format datorită topirii ghețarilor, iar rezultatul este întru-totul „mâna” naturii. Adâncitura are o adâncime de 45 de metri, pereții de gheață fiind sculptați natural de șiroaiele de apă provenite din topirea marilor ghețari. Odată cu apariția canionului, turimul în zonă a început să crească, mulți dintre ei fiind fotografi profesioniști sau oameni de știință.

Insulele Maldive - Paradisul exotic al lumii! Este cea mai iubită destinație turistică datorită peisajelor mirifice și a preparatelor culinare tradiționale. Arhipelagul Maldive este situat în Oceanul Indian, la sud-vestul Indiei.

Tahiti - Ape transparene cristaline, palmieri, nisip alb fin și fructe exotice... o destinație de top, pe care puțini dintre noi o pot admira în carne și oase. Tahiti este doar una dintre cele118 de insule care formează Polinezia Franceză, cu un peisaj de vis, ce a transformat zona într-o bijuterie a naturii.

Gina Rotaru

Foto: www.topdesignmag.com

Publicat in: februarie 2013
Inapoi la categoria «« Info

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement