Pădurea care se scufundă! (foto)

Home « Info « Lacuri

Natura știe să construiască! După ce am admirat Lacul de Smarald, o nouă amenajare naturală îi uimește până și pe arhitecți: lacul cu pomi! Se numește Kaindy, are 400 de metri lungime, s-a format deasupra unei păduri de molizi și oferă o priveliște încântătoare! Este una dintre minunățiile care împodobesc Munții Tian Shan și, totodată, o atracție turistică pe timp de vară și iarnă!

Motivele? Pe lângă frumusețea mirifică, vara turiștii se pot plimba pe lac, printre munți și trunchiuri înalte de molizi, iar iarna este o destinație inedită pentru patinaj și perfectă pentru pescuitul la păstrăv. Tentat de o asemenea expediție?

Construcție naturală

Lacul Kaindy are 400 de metri lungime și se află în Munții Tian Shan, Kazahstan, la 129 kilometri de orașul Almaty. Lacul a apărut în mod natural, în urma unui cutremur care s-a produs în 1911. Seismul a declanșat o alunecare de teren, blocând cheiul și formând un baraj natural. Ulterior, apa de ploaie a umplut întreaga vale, creând un lac impresionant în mijlocul munților.

Lacul este renumit pentru frumusetea lui pitorească oferită de pădurea scufundată și de trunchiurile de copaci molid, care se ridică înălțători din apa lacului. Deasupra apei, copacii scufundați răsar ca niște stâlpi, creând o imagine fantomatică. O imagine asemănată adesea cu sulițele unei armate, care parcă așteaptă clipa potrivită să iasă la atac.

Patinaj printre copanci

Apa lacului este atât de rece (chiar și în timpul verii temperatura nu depășește 6 grade) conurile de pin rămân în copac chiar și timp de 100 de ani. Și, datorită apei limpezi și curate de munte, se poate vedea cu ușurință fundul lacului și rădăcinile copacilor. În timpul iernii, suprafața lacului îngheață, Kaindy devenind un loc prielnic pentru patinaj printre copaci și pescuit la păstrăv.

Marginile Lacului Kaindy sunt stâncoase, neexistând pericolul unei alunecări de teren, astfel că turismul în zonă este intens. Vara, oamenii aleg să se plimbe cu bărcile printre trunchiurile suliță ale copacilor, iar iarna Lacul Kaindy este împodobit de sărbătoare, autoritățile creând o zonă specială pentru patinaj. Amenajări și modificări naturale, care a transformat lacul într-o atracție turistică inedită, cu aspect tropical, dar temperaturi scăzute.

Gina Rotaru

Foto: Amusingplanet.com

Publicat in: decembrie 2012
Etichete pentru acest articol: lacuri, lacuri montane, lacuri naturale
Inapoi la categoria «« Info

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement