O nouă barcă pentru Lacul Herăstrău!

Home « Info « Lacuri

Iubitorii sportului de agrement din Capitală au un nou motiv de bucurie! Pe Lacul Herăstrău își face apariția o nouă ambarcațiune destinată plimbărilor turistice: un catamaran! Ambarcațiunea are o capacitate de 50 de locuri și este pusă la dispoziția turiștilor pentru plimbările pe Lacul Herăstrău de luni până duminică între orele 10.00 și 20.00! Astfel, pe întreaga durată a verii turiștii vor putea testa pe lângă deja celebrul vaporaș și bărcile cu vâsle și o ambarcațiune nou nouță, pe care se pot da și petreceri!

Catamaranul are 17,30 metri lungime și 5,6 metri lățime, este acoperit și dispune de două grupuri sanitare, una fiind destinată persoanelor cu dizabilități. Beneficiază de climatizare, instalație audio-video, camere de supravechere și motoare de 65 de cai putere. Cu ajutorul acestor motoare, catamaranul poate prinde o viteză de croazieră de 16 kilometri pe oră. Ambarcațiunea este destinată plimbărilor turistice individuale, de grup și poate fi închiriată pentru organizarea de petreceri. O investiție de bun augur cred autoritățile, mai cu seamă că ne aflăm la început de sezon turistic, iar bucureștenii care nu se întreaptă spre mare optează pentru ieșiri în aer liber și sporturi de agrement în marile parcuri ale Capitalei.

Prețuri activități de agrement

Prețurile pentru o ieșire în larg pe Lacul Herăstrău se mențin în continuare decente! Ele variază între 2 și 10 lei în funcție de tipul de activitate pe care vrei să îl desfășori și cu ce tip de ambarcațiune îți dorești să te plimbi. Spre exemplu, pentru copiii mai mici de 10 ani, plimbarea cu vaporașul pe Lacul Herăstrău este gratuită, iar pestru cei între 10-14 ani părintele trebuie să achite o taxă de 2 ron. Adulții plătesc 5 ron, pensionații plătesc 3 ron, iar persoanele cu dizabilități se pot plimba gratuit cu vaporașul, cu tot cu însoțitor. Traversările cu vaporașul pe Lacul Herăstrău se fac numai în weekend, însă închirierea de ambarcațiuni se poate face și în cursul săptămânii, în intervarul orar în care este deschis debarcaderul.

Închirierea ambarcațiunii

Dacă tindeți către închiorierea unei ambarcațiuni, prețurile variază între 5 ron și 400 ron pe oră. O barcă cu vâsle poate fi închiriată cu 5 ron pe oră (maximum trei persoane), o hidrobicicletă (două persoane) cu 10 ron pe oră, o hidrobicicletă (patru persoane) cu 15 ron pe oră, iar prețurile cresc considerabil la închirierea de vaporașe. Astfel, un vaporaș mic (12 locuri) costă 150 ron pe oră, unul de dimensiuni medii (20 de locuri) ajunge la 200 ron pe oră, iar unul de mari dimensiuni (60-80 de locuri) costă 400 ron. Sume rezonabile ținând cont de prețul pe călător, nu credeți?

Gina Rotaru

Foto: herastrauparc.ro

Publicat in: mai 2013
Etichete pentru acest articol: barca Herastrau, debarcader Herastrau, Lacul Herastrau
Inapoi la categoria «« Info

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement