Misterul lacului Cincis

Home « Info « Lacuri

Lacul Cinciş se localizează în judeţul Hunedoara,situat pe locul în care s-a aflat în trecut un sat. Numele satului se trage de la cele cinci persoane care au întemeiat satul, un bunic, fiul sau şi cei trei nepoţi care au luptat într-o bătălie la locul în care se află acum Poiana Turcului. 

Cu 45 de ani în urmă, autorităţile au decis ca satul să fie strămutat pentru a permite amenajarea în locul acestuia un lac de acumulare. La vremea respectivă peste 150 de familii au fost obligate să îşi părăsească averile, gospodăriile şi casele pentru a face loc apei. Pe parcursul acestui proces, ceva nu a mers bine şi apele au acoperit satul şi au înghiţit şi două biserici împreună cu cimiterele acestora.

Încă de atunci oamenii de prin împrejurimi susţin că se întâmplă lucruri ciudate în preajma acestui lac de acumulare. Localnicii au mărturisit că lacul Cinciş ar putea să fie blestemat, argumentându-și cele spuse şi cu poveşti şi întâmplări paranormale.

Unii susţin că animalele lor nu se apropie deloc de apă. Ba mai mult, pe timpul nopţii pot zări spiritele celor morţi care bântuie căutăndu-şi casele distruse în ape şi locurile de veci. Un alt fenomen ciudat care se petrece chiar în mijlocul apei stătătoare sunt furtunile care răsar din neant şi care îi sperie pe localnici.

În localităţile din jurul satului Cinciş se vehiculează diferite poveşti şi legende în care localnicii au învăţat să creadă din proprie experienţă. O întâmplare ciudată care are repercursiuni şi în prezent este moartea unui fotbalist în lacul de acumulare Cinciş în anii 1970. Pe atunci, autorităţile au încercat din răsputeri să îl salveze pe acesta, însă nu au reuşit să îi găsească nici măcar cadavrul. Scafandrii de la faţa locului au ajuns şi la fundul lacului, ieşind din ape îngroziţi şi povestind cum au văzut şerpi şi întuneric beznă din care nu se putea desluşi nimic. Ba mai mult, unul din scafandrii care au ajuns în preajma locului unde se aflau cimitirele a ieşit la mal şi nu a mai spus un cuvânt, fiind internat chiar şi la spitalul de nebuni pentru un an.

În trecut, Lacul Cinciş de la marginea municipiului Hunedoara, era considerat una dintre destinaţiile turistice cele mai atrăgătoare pentru localnici. Sute de corturi ocupau platoul de verdeaţă de la malul lacului de acumulare, în zona funcţionau mai multe discoteci, iar în zilele de sfârşit de săptămâna existau curse regulate de transport pentru călători, pe ruta Hunedoara – complexul Casă Albă (Cinciş).

 

Reporter: Roxana Samfira

Sursă foto: vila-silva.ro

Publicat in: septembrie 2014
Etichete pentru acest articol: lac, mister, intamplari, povesti
Inapoi la categoria «« Info

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement