Lacuri glaciare din Romania

Home « Info « Lacuri
Romania are multime de lacuri superbe, de la cele glaciare de la peste 2.000 de metri altitudine pana la imensele lacuri de acumulare si unele aparute in urma unor fenomene naturale, insa Lacul Bucura este cel mai mare lac glaciar de pe teritoriul tarii noastre. Amintim aici Lacul Balea, Lacul Bucura - cel mai mare lac glaciar din Romania, Lacul Zanoaga, Lacul Galcescu, Lacul Capra si multe altele. Defileele raurilor din zonele montane, cascadele nenumarate de pe cursurile rapide ale raurilor din zonele de munte, lacurile glaciare, vulcanice si de acumulare create de natura sau de mana priceputa a oamenilor ne asteapta sa le descoperim adevarata bogatie de care dispun.
Relieful glaciar din Munţii Bucegi este concentrat pe văile din jurul Vârfului Omu şi se constituie din văi glaciare şi circuri (fără lacuri). În Masivul Făgăraş avem la dispoziţie un relief glaciar bine dezvoltat, cu peste 70 de lacuri glaciare şi peste 170 de circuri. Este cel mai inalt baraj din Romania, cu inaltime de 166 de metri dar si cel mai mare baraj in arc de la noi din tara.
In Muntii Retezat se afla cca 100 de lacuri glaciare; multumita acestora, precum si florei diverse, cu multe andemisme si faunei bogate, Retezatul a fost inclus in Parcul National cu acelasi nume, rezervatie a biosferei.
 
 
Foto: ghiduri-turistice
 
Publicat in: iulie 2015
Etichete pentru acest articol: lacuri Romania, lacuri glaciare
Inapoi la categoria «« Info

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement