Lacul Toba - nascut in adancurile infernului

Home « Info « Lacuri

Lacul Toba este localizat în Nordul Sumatrei şi este un lac vulcanic cu o lărgime de aproape 100 de kilometri şi o lăţime de aproape 30 de kilometri. Lacul s-a format în timpul unei erupţii vulcanice de acum 7.000 de ani, când vulcanul Toba a aruncat în atmosferă, cu o viteză imensă, peste 2.000 km³ de cenuşă. Pierderea unei cantităţi atât de mari de magmă a determinat afundarea conului vulcanului şi apariţia unei caldeire în care s-a format lacul cu acelaşi nume: Toba. Estimările geomorfologice indică faptul că, după dezastru, au supravieţuit doar câteva mii de oameni.

Dincolo de partea “întunecată” a lacului, există în mijlocul lui Insula Pulau Samosir (cea mai mare insulă dintr-o insulă), care are două lacuri şi multă "priză" la public. Unde altundeva poţi vizita un lac aflat pe o insulă (Samosir), care la rândul ei se află pe lacul Toba, care şi el este situat într-o insulă (Sumatra)?!

Lacul Toba este o minune naturală superbă de pe Insula Sumatra. Este greu de imaginat că există un loc mai frumos de vizitat în Nordul Sumatrei în afară de acest lac. Atmosfera revigorantă, apa albastră ce îl înconjoară şi priveliştile uimitoare ale Munţilor Verzi sunt doar o mică parte din ce poate oferi un lac uriaş aflat la 900 de metri deasupra nivelului mării.

În Parapat, oraşul aflat pe marginea lacului, poţi cumpăra suveniruri, precum tricouri şi accesorii cu scrierile unui calendar original antic Batak Batak, o chitară de lemn Batak şi o varietate de alte suveniruri unice. Există, de asemenea, şi o piaţă tradiţională care este organizată de două ori pe săptămână. Dacă vrei să cumperi suveniruri unice antice, încearcă să-ţi faci cumpărăturile pe Insula Samosir.

 

 

Autor: Pieter Djatmiko

sursa foto: nexttriptourism.com

 

 

Publicat in: iulie 2014
Etichete pentru acest articol: insula, lac, lacuri, Toba, vulcan
Inapoi la categoria «« Info

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement