Lacul Techirghiol devine atracţie turistică de top

Home « Info « Lacuri

Investiție de milioane în lacul Techiorghiol! România se pregătește intens să facă turism în adevăratul sens al cuvântului, începând de la sporturi nautice de anvergură și până la spații de recreare pentru turiști! Lacul Techirghiol urmează să fie „echipat” din cap până-n picioare cu toate facilitățile necesare unui sejur sau unei competiții sportive la nivel mondial. Și când spun asta, mă refer chiar și la regate internaționale! Iar dacă vrei să fii spectator la evenimente, te vei putea așeza pe un șezlong pe malul lacului și urmări întreaga desfășurare a activităților sportive! Asta pentru că și tu, ca turist, începi să devii important în România!

Proiectul a început cu ajutorul unor fonduri în valoare de 15 milioane de lei, venite din partea Uniunii Europene și dorește să transforme lacul într-o zonă cu standarde tehnice și estetice de calitate. Astfel că autoritățile se vor ocupa atât de achiziționarea tehnologiei necesare sporturilor nautice, cât și de estetica Lacului Techirghion, menită să atragă anual cât mai mulți turiști români și străini.

Plajă de nisip și zonă de băi reci

Miza principală a Proiectului integrat de amenajare turistică a malului Lacului Techirghiol este atracția turiștilor din lumea întreagă. Pentru asta, municipalitatea trebuie să se ocupe nu doar de imaginea de ansamblu a zonei, ci și de organizarea facilităților în stil european. Astfel că malul lacului va fi transformat într-o zonă de îmbăiere şi recreere, cu nisip fin, de unde turiștii să poată urmări relaxați competițiile nautice. Lucrările cuprind amenajarea lacului pe o suprafață de 7.000 mp. Taluzul se va căptuși cu piatră, pentru a se împiedica surparea sau eroziunea, iar plaja de 21.400 mp va fi refăcută prin aport de nisip. Mai mult, se va amenaja o grădină destinată recreării, cu o suprafață de 56.713 mp, și o zonă pentru băi reci, de 7.400 mp.

Salvamari și piste pentru persoane cu dizabilităţi

Proiectul conține amenajarea în cel mai mic detaliu. Astfel că aleile pietonale vor avea o lungime de 1708 metri, pe lângă acestea urmând să fie amenajate și piste pentru biciclete și alei pentru persoane cu dizabilităţi. De asemenea, vor exista două posturi de salvamar, dotate corespunzător, și un punct de prim ajutor. Cât despre utilități, turiștii vor beneficia de reţele de alimentare cu apă potabilă, iluminat aferent aleilor şi pistelor destinate turiştilor, grupuri sanitare și o parcare cu 90 de locuri. Nici sportivii competitori nu sunt uitați! Ei se vor bucura de vestiare, dușuri și grupuri sanitare amenajate la cele mai înalte standarde de calitate.

Finalizarea lucrărilor de reamenajare

Dacă te-ai fi așteptat ca vestea bună să fie urmată de una negativistă, ai fi dat greș. Nu, lucrările nu se vor întinde pe 10 sau 15 ani, ci pe... aproape doi ani! Mai exact, lucrările se vor desfășura în perioada 31.07.2012 – 31.03.2014. Iar bugetul total al investiției este de 15.295.798 lei. Aceasta nu este prima investiție care s-a realizat recent în Lacul Techirghiol. În 2012, primarul Adrian Stan a inaugurat prima bază sportivă de yachting şi canotaj care a existat vreodată în Techirghiol.

O investiție care s-a dovedit a fi de succes, întrucât vara 2012 a fost una aglomerată din punct de vedere turistic și nautic competitiv. Astfel că autoritățile sunt de părere că, în urma acestor noi amenajări, Lacul Techirghiol ar trebui să devină o puternică atracție pentru turiștii din străinătate și pentru investitorii în sporturi nautice.

Gina Rotaru

Foto: www.adevarul.ro

Publicat in: octombrie 2012
Inapoi la categoria «« Info

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement