Lacul Qiandao sau "lacul celor 1000 de insule"

Home « Info « Lacuri

Lacul Qiandao sau "lacul celor 1000 de insule", este un lac artificial care a fost creat după construirea hidrocentralei de pe râul Xin’an. Se află în Zhejiang, China, la aproape 150 de kilometri de oraşul Hangzhou. Lacul este numit aşa pentru că este dotat cu 1.078 de insule mari şi câteva mai mici.

Istoria lacului începe acum 54 de ani, când valea râului Xin'an a fost inundată cu apă, rezultând un lac sau rezervor de 573 km pătraţi şi cu o capacitate de stocare de 17,8 km cubi.

Lacul Qiandao, cunoscut pentru apele sale clare, uneori potabile, este folosit pentru a produce renumitul Nongfu, care stă la baza apei minerale. De asemenea, "adăposteşte" păduri luxuriante (peste 90%) şi insule exotice. În ultima vreme, acesta a fost transformat într-un loc turistic cu insule tematice, care includ Bird Island, Insula Şerpilor, Monkey Island, Lock Island.

Datorită interesului crescut din ultima vreme, s-a descoperit pe fundul lacului ruinele a două oraşe antice de o frumuseţe rară, Shi Cheng şi He Cheng.

Shi Cheng a fost ridicat acum mai bine de 1300 de ani, în anul 621 d.Hr., în timpul dinastiei Tang (618-907 d. Hr) şi a fost un important centru politic, economic şi cultural. He Cheng este şi mai vechi, fiind întemeiat în anul 208 d.Hr., în timpul dinastiei Han ( 25 – 200 d.Hr).

Ambele oraşe au fost scufundate în septembrie 1959, atunci când guvernul chinez a decis construirea noii hidrocentrale. Alături de ele, au mai dispărut în adâncuri alte 27 de oraşe şi 1377 de sate.

În 2001, când au fost vizitate oraşele He Cheng şi Shi Cheng, s-au descoperit două aşezări perfect conservate, ale căror locuinţe încă mai aveau grinzi şi scări. Patru ani mai târziu, departamentul de turism local a descoperit încă trei oraşe antice sub apă, care au fost evaluate ca fiind relicve cu o importanţă mondială.

Pentru vizitele subacvatice, guvernul a decis construirea unui submarin, înalt de 3,8 m, încăpător (48 de locuri), a cărui cost s-a ridicat la suma de 40 milioane yuani (6.36 milioane dolari). Dar, din moment ce a fost terminat în 2004, submarinul a fost niciodată folosit. Chiar dacă este aprobat oficial, submarinul ar putea provoca fluxuri de apă puternice sub apă, ceea ce poate duce la deteriorarea clădirilor.

 

 

Irina B.

sursa foto: amusingplanet.com

Publicat in: octombrie 2013
Etichete pentru acest articol: croaziere, lac, lacul Qiandao, lacuri, turism nautic
Inapoi la categoria «« Info

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement