Lacul de smarald, din Austria (video)

Home « Info « Lacuri

Un diamant al naturii! Lacul Verde din Austria este o adevărată minune a naturii și una dintre cele mai mari atracții turistice ale lumii! Locația, aspectul și aerul curat ale lacului sunt cheile turismului austriac în zona munților Hochschwab! Și nici nu-i de mirare! Lacul Verde este unic în lume, datorită culorii sale de smaral, cu care te impresionează de la distanță. Dacă ajungi să practici și o mini expediție de scuba diving, atunci clar vei rămâne uluit de frumusețea plantelor subacvatice existente. Nu ne crezi? Te invităm la o tură virtuală!

Pe lângă galeria foto de mai jos, ne-am gândit să dezlegăm și misterul unei astfel de frumuseți naturale. Nu de alta, dar după un mini tur virtual prin parcul subacvatic al lacului, îți cam vine pofta de o vacanță în Austria... Așadar, iată ce informații am găsit despre Lacul Verde, denumit în limba austriacă: Grüner See.

Așezare printre munți!

Grüner See (Green Lake) este un lac situat în Stiria, Austria, în apropierea orașului Tragöß. Lacul este înconjurat de păduri și de munții Hochschwab. Motiv pentru care, temperaturile nu sunt niciodată caniculare. Pe timp de vară, lacul are între 6-8 grade Celsius.

Apa limpede și curată provine din topirea zăpezilor din munți, iar culoarea provine de la fauna subacvatică. Iarna, lacul are o adâncime de maximum 1-2 metri. În timpul primăverii, când temperatura crește, apa se topește și se strânge în bazin. Astfel lacul ajunge la o adâncime maximă de 12 metri, menținându-se la acest nivel din mijlocul lunii mai, până în iunie. Este cea mai frumoasă perioadă a anului în care turiștii pot admira măreția și frumusețea lacului de smarald. În luna iulie, nivelul apei începe să scadă.

Primul parc subacvatic din lume

Autoritățile au amenajat aici un parc subacvatic, special pentru turiști. Astfel, după o inspecție generală de suprafață, te poți așeza liniștit lângă un trunchi de copac, pe una dintre băncuțele amenajate... sub apă. Și ai ce vedea... Lacul găzduiește o o varietate de specii de faună subacvatică precum: melci, purici de apă (Daphnia pulex), crabi mici, larve zburătoare și diferite specii de păstrăv (Salmo). Flora nu este foarte ofertantă din cauza fundului stâncos al lacului, însă poți admira trunchi imenși de copaci și pajiști subacvatice verzi. Imagini spectaculoase parcă scoase din povești... Privește în galeria foto.

Gina Rotaru

Foto: www.vieweird.com

Publicat in: noiembrie 2012
Inapoi la categoria «« Info

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement