Insula Snagov

Home « Info « Lacuri
Insula Snagovului este un loc plin de istorie, fiind locuita de mii de ani.  
Lacul Snagov face parte din aceeasi rezervatie, conservandu-si minunata flora, in special nuferii albi si galbeni, lotusul si stuful. Clima in zona Snagovului este temperat continentala cu nuanta excesiva, cu veri calduroase si secetoase si ierni friguroase, dominate de prezenta frecventa a maselor de aer rece continental din est, sau arctic din nord si de vanturi puternice care viscolesc zapada. 
Temperatura maxima absoluta (40ºC) a fost inregistrata la Snagov (20 august 1945), iar temperatura minima absoluta (-35ºC), tot la Snagov (25 ianuarie 1942). 
Pe insulă pot fi vazute peste 20 de atractii (istorice, religioase, naturale) si există un total de peste 10 povestiri in audio-ghidul dedicat lui Vlad Tepes. Numai astfel se putea vedea bine in departare, peste padurea de stejari milenari care exista in trecut si din care a ramas doar ceea ce se mai vede in prezent.
Vlad Tepes a construit (probabil) prin 1460 si un tunel pe sub apă intre insulă si al 2-lea cel mai apropiat mal / teren de insula.
 
 
 
Sursa foto:  worldwideromania
Publicat in: septembrie 2015
Etichete pentru acest articol: Insula Snagov, insula, lac , padure, manastire
Inapoi la categoria «« Info

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement