În vizită la Christmas Lake!

Home « Info « Lacuri

Nume de iarnă unei destinații de primăvară? Chiar există! Vorbim despre Christmas Lake, un lac situat înt-o drepresiune montantă din statul Minnesota, din Statele Unite ale Americii. O colț de lume, apreciat pentru naturalețe și apele limpezi, numit după Charles W. Christmas, primul inspector al țării Hepnnepin din SUA.

Culmea, deși se numește Christmas Lake, este un lac de primăvară, cu fund de nisip, care se formează datorită unui izvor montan. Lacul are aproximativ 1,1 km pătrați și se află în suburbiile de vest din Minneapolis și Chanhassen, din statul Minnesota, Statele Unite ale Americii. Este cunoscut pentru apa de o claritate excepțională, cea mai bună din întreaga zonă metropolitană Minneapolis.

Christmas Lake de primăvară!

Deși zona este relativ mică, Christmas Lake poate atinge primăvara o dâncime maximă de 6 metri, formând un bazin care se extinde puternic de-a lungul malurilor. Acesta este și motivul pentru care localnicii și-au construit case cu punți, la înălțimi cu mult mai mari față de nivelul lacului. Astfel, primăvara apa ajunge fix la docuri, unde oamenii își țin ambarcațiunile, iar iarna nivelul este atât de scăzut încât se pot vedea stâlpii de susținere ai caselor construite de localnici.

În ciuda faptului că lacul se regăsește foarte aproape de populatul Lac Minnetonka, cultura zonei este total diferită! Pe Christmas Lake nu prea zărești bărci cu motor sau distracții pe jetski. Zona este liniștită, fiind cunoscută drept un lăcaș de odihnă și relaxare deplină. Lacul Crăciun este conectat la Lacul Minnetonka printr-un canal subteran, care este adesea folosit ridicarea nivelului apei din Lacul Minnetonka, în timpul secetei de primăvară.

Paradă de ambarcațiuni

Lacul de Crăciun intră sub jurisdicția orașului Shorewood, Minnesota, iar în luna iulie a fiecărui an se organizează o paradă de ambarcațiuni. Proprietarii își așează bărcile în mod organizat în docuri, apoi pornesc pe lac, pentru o paradă admirabilă. O paradă care se sfârșește la monumentul Charles W. Craciun (1798-1904), personalitate după care a fost numit lacul. Charles W. Crăciun a fost primul inspector al țării Hennepin, care a legat zona de orașul Minneapolis pentru John H. Stevens și Steele Franklin, primii rezidenți pe malul de vest al raului Mississippi.

Specii de pești

În Christmas Lake trăiesc o varietate largă de specii de pești, iar printre cele mai răspândite sunt bass-ul (pești gustoși dar agresivi), Bluegill (specie de apă dulce) știucă, crap și păstrăv curcubeu. În ciuda varietății lor, speciile de pești din Christmas Lake se găsesc doar în dimsniuni mici, cu excepția crapului, din cauza dimensiunii reduse a lacului.

Pe lângă aceste viețuitoare acvatice, localnicii au parte și de spectacole cu... lebede! Există perioade din an, adesea în primăvară, când grupuri de specii diferite de lebede își fac apariția pe las, unde zăbovesc mai mult de o lună. Numărul lor crește anual, acestea devenind o atracție turistică pentru ecologiști.

Gina Rotaru

Foto: edinarealty.com

Publicat in: decembrie 2012
Etichete pentru acest articol: Christmas Lake, destinatii vacanta, lacuri, lacuri naturale
Inapoi la categoria «« Info

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement