Hinatuan, raul care curge "de nicaieri"

Home « Info « Lacuri

Dacă eşti în căutarea unei alternative pentru o vacanţă de vis, atunci îndreaptă-ţi atenţia către jungla Mindanao, a doua insulă ca mărime din arhipelagul Filipinelor, care ascunde unul dintre misterele lumii: râul Hinatuan, al cărui izvor curge "de nicăieri".

Fiind o zonă tropicală cu mult soare şi zile însorite, Mindanao este vizitată în fiecare an de milioane de turişti, care se încumetă să descopere ceea ce oamenii de ştiinţă au numit-o "minunea lumii", adică râul Hinatuan.

Râul fermecat, aşa cum este numit de localnici, este o porţiune scurtă de râu, cu apă sărată care se varsă în Oceanul Pacific. Pentru că este foarte aproape de mare, unii cred că râul s-a format atunci când apa din ocean şi-a făcut loc prin cavernele şi tunelurile aflate dedesubtul insulei ajungând din nou la suprafaţă.

Cu toate că numeroşi geologi au analizat râul şi au făcut studii aprofundate, nu s-a descoperit încă izvorul lui Hinatuan, care, aparent, "curge de nicăieri".

O legendă a locului spune că acest râu a fost creat de "zâne şi pitici", iar culoarea deosebită a lui ar proveni de la ochii unei prinţese care trăia în el.

Hinatuan are o adâncime de peste 15 metri pe alocuri, este asemenea unei lagune albastre protejate de pădure, cu apă extrem de limpede şi nuanţă deosebit de frumoasă.

Localnicii au împărtăşit că nimeni nu a avut succes să prindă peşte în acest râu, fie cu mâna sau cu suliţa. Tot ei spun că, în jurul orei 12:00, apa râului devine mai clară şi mai maiestuoasă ca în restul zilei.

 

Majoritatea turiştilor care s-au scăldat în Hinatuan River au declarat că misterul în care este învăluit râul îi determină să revină de fiecare dată când vor să vadă "cum se reflectă cerul în apele lui".

 

 

 

Irina B.

sursa foto: flickr.com
 

Publicat in: noiembrie 2013
Etichete pentru acest articol: Hinatuan River, lac, pescuit, rau, turism
Inapoi la categoria «« Info

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement