Geneva, oraş sau lac?

Home « Info « Lacuri

Unul dintre cele mai frumoase lacuri navigabile ale Europei, descris ca fiind marea de safir a bătrânului continent, se ascunde în sudul Elveţiei, unde se alfă chiar şi o mică peşteră. Luciul apei din peșteră e ușor accesibil pentru ambarcațiuni mici și medii, existând chiar și un tur organizat special pentru turiștii curioși, pe vase mai mari, de agrement.

 

Lacul are o suprafaţă extrem de mare, de 73 km în lungime şi 14 km în lăţime. Ghizii turului de pe lac le povestesc vizitatorilor istoricul și geneza geologică ale grotei. Așa că, dacă alegeți turul organizat, ghizii vă vor explica și de unde a apărut coloratura pastelată a pereților peșterii și, de asemenea, prezența neobișnuită a păstrăvilor care înoată nestingheriți în jurul bărcii.

Faună acvatică pe 6.000 de metri pătrați

Mai multe tipuri de roci, având înălțimi de până la 10 metri, strălucesc vivid în peștera lacului Geneva, unde formele neregulate ale acestora se reflectă ca într-o oglindă deasupra celor aproape 6.000 de metri pătrați de suprafață navigabilă a lacului.

Împătimiților de pescuit, le spunem că aici vor regăsi bancuri de păstrăvi înotând în apa cristalină, care are o adâncime maximă de 10 - 13 metri - ceea ce vă oferă o imagine unică a fundului stâncos al lacului. Din păcate, pescuitul este interzis aici, așa că vă recomandăm doar să admirați fauna acvatică extraordinară și să vă faceți planuri de pescuit undeva pe un lac sportiv din România.

Notre-Dame des Gouffres

Printre vietățile acestei lumi subterane veți regăsi și țânțarii ciupercilor, care își depun ouăle de-a lungul pereților grotei, cu susul în jos, creând o imagine de neuitat. Pe măsură ce navigați spre fundul peșterii, aveți ocazia să descoperiți o neașteptată plajă interioară, mică, ce-i drept, dar pe care tronează statuia sfintei Notre-Dame des Gouffres, în cinstea căreia lacul a fost consacrat acum peste 50 de ani în urmă.

Aici aveți șansa ideală de a vă scufunda, la propriu și la figurat, în inima unei lumi a calmității, misticului și farmecului naturii! Dacă aveți vreodată drum prin Elveția, neapărat trebuie să luați trenul regional (pentru peisajele răpitoare) din Berna direct către sătucul Geneva. Drumul, chiar dacă este lung, își merită fiecare secundă petrecută pe tren!

Sursa foto: sbb.ch

Publicat in: noiembrie 2012
Etichete pentru acest articol: Geneva, lacuri Geneva, vacanta Geneva
Inapoi la categoria «« Info

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement