De vânzare: Insule de milioane de euro! (foto)

Home « Info « Lacuri

Pe locuri, fiți gata... a început sezonul insulelor de vânzare! Bogătașii lumii și-au scos spre vânzare insulele private, dezghețând piața chiar în primele zile ale primăverii! Cumpără cineva? Oh, DA! Criza mondială nu pare să-și fi făcut simțită prezența în sectorul insulelor, în special exotice. Dacă la imobiliare, vânzările sunt încă în ceață, la insule exotice interesul pare să fie de 3 ori mai mare! Au început licitațiile, ofertele, iar bogătașii lumii încep să-și scoată numerarul! La ce preț se vând insulele și cum arată ele?

Țineți-vă bine, pentru că depășesc cu ușurință prețul chiar și celui mai luxos yacht de pe planetă! Cele mai multe insule se vând în Grecia, unde prețul lor variază între 4,900,000 și 50 de milioane de euro. Însă poate depăși această sumă cu legeritate. Totul ține de cât de cunoscută este destinația! De la vânzare nu lipsesc nici insule din danemarca, Italia, Suedia, Scotia, Croația, Polonia, Caraibe și multe alte țări deschise turismului internațional!

Unde se învârt prețurile?

Totul ține de bugetul alocat acestei plăceri! Cele mai multe oferte le întâlnești în Grecia, unde prețurile variază între 5 milioane de euro și pot depăși 50 de milioane de euro, în funcție de poziția acesteia, de forma acesteia, de vegetație sau peisajele oferite! Câteva dintre insule scoase la vânzare sunt Insula Omfori din Grecia se vinde cu 50,000,000 de euro, Insula DULICHIUM din Grecia cu 40 milioane de euro, RULLINGEN din Suedia cu 6 milioane de euro, KINGS ISLAND din Danemarca cu 10 milioane de euro...

Majoritatea insulelor scoase spre vanzare sunt puse pe site-urile de specialitate precum Private Islands Online. Potrivit acestora, cea mai ieftină insulă se află în mijlocul unui lac din Panama, are 300 de metri pătrați și costă 30.000 de dolari! Prețurile urcă ușor, dar sigur, putând să depășească cu lejeritate suta de milioane de euro, pe câteva sute de metri păytrați, în funcție de țară și poziție. Însă, acestea se vând foarte rar. Marea majoritate a potențialilor cumpărători de insule se învârt în jurul sumelor de 4 milioane de euro și 45 de milioane de euro!

Cele mai scumpe insule pot fi găsite în Marea Mediterană, la prețuri care de învârst în jurul a 180 – 200 de milioane de euro. Sunt insule exclusiviste, cu suprafețe destul de generoase, cele mai multe fiind în destinații arhicunoscute precum Bahamas, Panama sau Belize! Cu taate acestea, cele mai căutate sunt insulele grecești unde prețurile sunt și ceva mai accesibile. Tu pe ce insulă te-ai visa?

Gina Rotaru

www.privateislandsonline.com

Publicat in: martie 2013
Inapoi la categoria «« Info

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement