Cascade minunate si peisaje de neuitat !

Home « Info « Lacuri
România nu este ţara reliefului extrem, a cascadei Victoria sau a Deşertului Gobi. 
Dupa circa 6 km, trecând prin Cheile Vaii Stanciului, cu pereti cu înaltimi cuprinse între 10 m si 40 m în care sunt amenajate numeroase trasee de escalada, putem admira una dintre cele mai frumoase cascade ale Transilvaniei, cascada Valul Miresei.
De la cascada, amatorii de drumetii pot urca pe jos, pe un traseu marcat la Lespezile Albe, unde exista un punct panoramic asupra întregii vai si inclusiv a Masivului Vladeasa.
Turistii echipati corespunzator, experimentati sau însotiti de ghid autorizat pot sa urmeze numeroasele trasee care urca pe masivul Vladeasa, sau pot vizita pesterile turistice neamenajate, însa doar însotiti de persoane autorizate. Din Rachitele, pentru cei care doresc sa îsi extinda sejurul se poate ajunge în Padis prin Doda Pili, sau, daca detin masina de teren, tot prin Doda Pili sau Ic Ponor se poate ajunge la Ghetarul de la Scarisoara.
Cascada Tamina este situată la altitudine de 1100 de metri, iar cele 5 cascade înşiruite, cea mai mare cu diferenţă de nivel de 10 metri, a fost formată prin adâncirea cu mai mult de 50 de metri a unei linii de drenaj instalată pe fisuri verticale în masa calcarelor, posibil prin prăbuşirea unei peşteri. Este cu adevărat succesiune de cascade (cea mai mare având peste 15 metri) în amonte de lacul Ochiul Beiului Datorită solului, nu numai că s-au format numeroase cascade, dar permeabilitatea tufului calcaros a dus şi la modelarea unor mini baraje, ochiuri de apă şi mici caverne.
Cascada din travertin Şipote (Munţii Trascăului, Judeţul Alba) se află pe valea Arieşului şi cuprinde un bazin de colectare a apei şi numeroase cascade cu cădere maximă de 15 metri, răsfirate pe stânci sau baraje de travertin. Situată pe versantul nordic al Munţilor Rodnei, aproape de Borşa, Cascada Cailor este cea mai mare cascadă din România (cu cădere de apă de 90 de metri, la altitudinea de 1300 de metri). Situată în Masivul Ceahlău, formată pe pârâul Rupturii, se află pe poteca ce duce de la Durău la cabana Dochia.
 
 
sursafoto: pinterest
Publicat in: aprilie 2016
Inapoi la categoria «« Info

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement