Cascada Urlatoarea

Home « Info « Lacuri
Cascada Urlatoarea reprezinta cea mai spectaculoasa cadere de apa de pe suprafata Muntilor Bucegi , avand inaltime ce masoara in jur de 15 metri si un debit semnificativ.  Oamenii locului spun ca vuiteul produs de cascada reprezinta de fapt plansetele unei pastorite, copila Jepilor batrani, care s-a aruncat de pe stanca de deasupra cascadei, ingrozita de faptul ca doi frati se indragostisera de ea. 
Cascada Urlatoarea, ca mai toate atractiile turistice, are si propria ei legenda, una cam ciudata si stranie, legenda ce poate fi citita pe panoul de la cascada. De la cascada Urlatoarea poteca se desparte, existand si un drum spre Poiana Tapului
In afara principalei caderi de apa se poate descoperi cu surprindere ca exista si altele mai mici, desfăsurate pe cateva zeci de metri mai sus, pe cele doua paraie, Urlatoarea Mare si Urlatoarea Mica. Accesul pana la Cascada Urlatoarea se realizeaza cel mai simplu pornind din Statiunea Busteni , mai exact din punctul statiei de plecare a telecabinei. Se poate ajunge la Cascada Urlatoarea si din Poiana Tapului, traseul fiind la fel de placut si de usor ca si primul, insa mult mai putin frecventat.
 
 
Sursa foto: pinterest
Publicat in: octombrie 2015
Etichete pentru acest articol: Cascada Urlatoarea, Busteni, Valea Jepilor
Inapoi la categoria «« Info

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement