Cascada Duruitoarea - informatii generale

Home « Info « Lacuri
 La baza cascadei se afla scara de lemn pe care se poate urca aproximativ 30 m pana pe platforma care fragmenteaza cascada in doua coloane diferite de apa.
MASIVUL CEAHLAU - face legatura dintre Bicaz si Durau.De asemenea, in semn de respect pentru vizita voastra in Ceahlau, se plateste la Salvamont (are baza in Izvoru Muntelui, in Durau si la Dochia) taxa de rezervatie, suma ce va fi achitata ori odata cu taxa de cazare la cabana Dochia, ori la intrarea pe trasee, la baza muntelui.
Izvoare - Gasiti izvor in Izvoru Muntelui, la cabana Dochia, langa manastire, pe traseul catre cabana Fantanele, catre cascada Duruitoarea si pe traseul catre Stanile.
Cascada Duruitoarea se găsește pe pârâul Rupturii, care se varsă în Valea Schitului și de aici în Lacul Bicaz. 
Cascada are cădere impresionantă de apă de 25-30 m înălțime, apele sale fiind despărțite în două de un prag. Dar din Vezuri - pentru a ajunge la Duruitoarea - trebuie sa te indrepti mai intai spre sud. Prin suvoiul undelor incaruntite de spuma, prin involburarea apelor, Paraul vesteste ca nu mai e departe cascada Duruitoarea.
Cascada Duruitoarea are aproape 25 de metri inaltime, iar caderea de apa se face in doua praguri. Traseul care are un grad mic de dificultate este cel marcat cu un triunghi galben, acesta porneste de la Cabana Fantanele, continua spre Poiana Viezuri (intre 45 si 60 de minute) si ajunge la cascada in maxim doua ore.
 
 
sursa foto: pinterest
Publicat in: noiembrie 2015
Inapoi la categoria «« Info

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement