Balea Lac, o escapada turistica de toata frumusetea

Home « Info « Lacuri

Când spui Bâlea, te gândeşti la acel lac din Munţii Făgăraş, de-o frumuseţe debordantă, care este lăudat şi apreciat atât în ţară, cât şi peste hotare.

 

Lacul Bâlea este un motiv în plus să ne simţim mândri că trăim în România. Deopotrivă considerat cel mai mare lac glaciar şi unul dintre cele mai frumoase din masivul făgărăşean, Lacul Bâlea este situat la o altitudine de 2.040m, are 360 m în lungime, suprafaţă de 46508 mp şi adâncimea de 11,35 m. Şi este situat în Munţii Făgăraş, din judeţul Sibiu.

Cândva o insulă ce se apropia de ţărm printr-un mic istm, Lacul Bâlea s-a transformat într-o peninsulă fascinantă, care impresionează prin frumuseţea peisajelor şi prin numeroasele cabane (unele dintre cele mai frumoase, nu doar din aceşti munţi, ci din întregul lanţ carpatic).

În urmă cu 80 de ani, Lacul Bâlea şi o suprafaţă de circa 180 de hectare din jurul lacului au fost declarate rezervaţie ştiinţifică, datorită unicităţii plantelor regăsite aici, printre care floarea de colţ (Leontopodium Alpinum), bulbucii (Trollius Europaeus) şi Vârtejul Pământului (Pedirularis Oederi).

Treptat, dar sigur, zona din jurul lacului a început să prindă contur, să se desfacă precum un boboc de primăvară. Chiar în anul 2006 a fost construit în apropierea lacului Bâlea primul hotel de gheaţă din Europa de Est, inspirat după proiecte realizate în ţările scandinave, Canada sau Japonia.

"Ice Hotel Bâlea Lac" are o capacitate de 8 camere duble dotate cu pat matrimonial din gheaţă masivă acoperite cu blănuri de miel, o masă cu scaunele din gheaţă şi sunt iluminate cu lămpi fluoriscente. Hotelul de gheaţă dispune de recepţie şi bar de zi unde pot fi servite băuturi în pahare de gheaţă.

 

Pe timp de vară, se poate ajunge la Bâlea Lac cu maşina, pe ruta Transfăgărăşan, iar în restul timpului cu telecabina, de la cabana "Bâlea Cascada".

Cascada Bâlea

Tot în Munţii Făgăraş, lângă Bâlea Lac se află una dintre cele mai frumoase cascade din România: Cascada Bâlea. Aceasta se află la altitudinea de 1234 metri, iar căderea apei se face de la 68 de metri.

Denumită şi Urlătoarea Bâlei, Cascada Bâlea este cea mai mare cascadă în trepte din România şi marchează treapta inferioară a circului glaciar Bâlea.

 

 

Irina B.

sursa foto: scoopers.com

Publicat in: octombrie 2013
Etichete pentru acest articol: Balea Lac, Cascada Balea, lac, Lacul Balea, lacuri
Inapoi la categoria «« Info

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement