Agrement în Herăstrău! Prețuri și program

Home « Info « Lacuri

A ieșit soarele și pentru bucureșteni! De acum ne putem plimba cu barca pe lacurile marilor parcuri din Capitală! Parcul Cișmigiu și Parcul Herăstrău au deschis sezonul navigației de primăvară, lansând ambarcațiunile la apă! Iar dacă pe Cișmigiu ați putea spune că locul navigabil e ușor strâmt, Lacul Herăstrău oferă spațiu din plin atât pentru vâslași cât și pentru cei care vor să dea o tură cu vaporașul. Ce spuneți, dăm și noi o raită în weekend? Dacă da, haideți să ne pregătim și timp și să vedem cât ne poate costa o ieșire cu barca sau vaporașul pe lacul Herăstrău.

Debarcaderul din parcul Herăstrău oferă plimbări cu vaporașul, traversări cu vaporașul, ecluzare și închirieri ambarcațiuni precum barcă cu vâsle, hidrobiciclete, vaporașe mici, medii sau mari, în funcție de program. Un program care variază după anotimpuri astfel: primăvara și toamna ambarcațiunile se pot închiria între 10.00 și 19.00, iat vara programul se prelungește: 10.00 și 20.00. Important este că închirierea bărcilor cu vâsle și a hidrobicicletelor se face cu o oră înainte de închiderea programului.

Barca și hidrobicicleta

Sunt două dintre cele mai căutate ambarcațiuni de agrement de pe Lacul Hoerăstrău. Iar motivele sunt lesne de înțeles. Dacă la vaporaș traversarea sau plimbarea se realizează conform unui plan stabilit de autoritățile debarcaderului, la aceste două ambarcațiuni ai dreptul de a te plimba pe unde dorești. Faci sport și poți admira toate colțurile parcului. Ba mai mult, poți face opriri pe insulițe, pe care nu ai acces dacă străbați Parcul Herăstrău la pas.

Bărcile cu rame au dimensiuni standard, care suportă maximum trei persoane la bord, iar hidrobicicletele sunt destul de încăpătoare pentru două sau patru persoane. Cât depre plimbările cu vaporașul, debarcaderul din Harăstrău afișează reduceri de prețuri la pensonari și copii cu vârste între 10-14 ani. Iar copiii sub 10 ani au gratuitate. Cât despre persoanele cu disabilități , au gratuitate împreună cu însoțitorul său.

Prețuri închirieri

Pentru a închiria o barcă cu rame pentru maximum trei persaone, prețul este de 5 lei/oră. Dacă optezi pentru o hidrobicicletă pentru două persoane, te costă 10 lei/oră, iar una de patru persoane ajunge la 15 lei/oră. La vaporașe prețuirile cresc simțitor, însă și numărul de persoane care poate fi transportat pe apă este mai mare. Spre exemplu: Un vaporaș mare (60-80 persoane) poate fi închiriat cu 400 lei/oră. Un vaporaș mediu (20 persoane) costă 200 lei/oră, iar un vaporaș de mici dimensiuni (12 persoane) costă 150 lei/oră. De obicei vaporașele sunt închiriate pentru mini excursii cu copiii, organizate de instituțiile de învățământ sau de grupuri de prieteni care sărbătoresc o onomastică sau care, pur și simplu, vor o plimbare privată.

Gina Rotaru

Foto: www.herastrauparc.ro

Publicat in: aprilie 2013
Inapoi la categoria «« Info

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement