Taxe Delta Dunării 2013

Home « Info « Finantare

Ecoturism de primăvară! Delta Dunării își deschide porțile pentru turism, într-o manieră surprinzător de plăcută! Începutul sezonului estival pe litoralul românesc, dă startul și la turismul în Delta Dunării. O zonă a României cunoscută ca fiind o oază de liniște și relaxare, care îmbină tradiționalismul cu peisajele naturale. Pe lângă multele vacanțe de pescuit cu care se mândrește Delta Dunării, în perioada de primăvară hotelierii și localnicii își așteaptă turiștii cu produse naturale, tradiționale, preparate în casă! Aici este destinația perfectă dacă vrei să-ți petreci Sărbătorile Pascale așa cum se cuvine.

Iar dacă ești unul dintre turiștii care au optat deja pentru o vacanță de primăvară în Delta Dunării, trebuie să fii informat întru-totul despre facilitățile pe care le poți obține, lucrurile pe care le poți vizita și taxele percepute de autorități în diferite zone ale Deltei Dunării. Și aici ne referim la taxele percepute turiștilor pentru accesul pe teritoriul Rezervației Biosferei Delta Dunării. Permisul de intrare este necesar în funcție de tipul activității pe care dorești să îl desfășori, iar taxele variază în funcție de numărul de zile pe care dorești să îl petreci pe teritoriul Rezervației Biosferei Delta Dunării.

Tarife pentru turiști - Permisul de acces în rezervație pentru turiști este de: 5 lei /persoana/zi; 15 lei persoana/ saptamana; 30 lei persoana/ an. Plățile se fac la sediul Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării și la Centrele de Informare ARBDD. Tarifele nu sunt aplicabile la copii, elevi, studenți, pensionari, veterani de război, foști deținuți politici, urmași ai eroilor martiri și pentru cei răniți în Revoluția din decembrie 1989.

Tarif acces cu ambarcațiuni - Pentru a obține permisul de a intra cu ambarcațiunea în Rezervația Biosferei Delta Dunării este necesară achitarea tarifului de 100 ron ambarcațiune/an sau 20 ron ambarcațiune/sejur, potrivit Info-delta. Plata taxei de face la Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării.

Tarif acces cu mașini - Accesul se poate face pe bază de permis de intrare, care se poate obține în urma achitării unui tarif de 100 ron autovehicul/an, sau 10 ron autovehicul/zi. Taxa se plătește la Rezervația Biosferei Delta Dunării, la sediul Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii,

Taxă pescuit recreativ/sportiv - Practicarea pescuitului recreativ /sportiv se face doar în baza permisului de pescuit recreativ/ sportiv emis de Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării. Taxa pentru permisul de pescuit recreativ/sportiv în rezervație este de 30 ron persoan/an; 10 ron elevi si studenti/an; 10 ron persoane cu dizabilități ușoare și medii/an; gratuit pentru persoane cu handicap grav; gratuit pentru pensionari și veterani de razboi. Plaja taxelor se realizează la sediul Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării.

Gina Rotaru

Foto: Discoverdanubedelta.com

Publicat in: aprilie 2013
Etichete pentru acest articol: Delta Dunarii, taxe Delta Dunarii, vacanta Delta Dunarii
Inapoi la categoria «« Info

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement