Închirieri bărci în Veneția

Home « Info « Finantare

Când zici Veneția, zici romantism pe ape. Majoritatea turiștilor vor să încerce măcar o dată o plimbare romantică cu gondola, sau un tur cu caiacul printre valorile istorice ale orașului. Însă, puțin știu că pentru o călătorie cu barca în Veneția există nu doar gondole și taxiuri pe apă, ci și o firmă de închirieri specializată pe ambarațiuni de mici dimensiuni. Tot ce ai nevoie este un mermis de navigare valabil și bani la purtător. Apoi, poți deveni navigator venețian cu acte în regulă pentru o zi sau două... Tentant, nu?

Există o singură firmă în Veneția care închiriază bărci civililor. Restul se concentrează pe colaborări comerciale (vânzări) și construcția de echipamente necesare contractantului. Astfel, turiștii cu permis de navigare valabil își pot închiria bărci de la Magazinul Bursa. Dacă, însă nu ai permis, te poți plimba cu gondola, care costă 164 de dolari pe 45 de minute și o poți lua de pe marginea oricărei străzi.

Locația magazinului de închirieri barci în Veneția

Magazinul Brussa este situat chiar lângă Strada Nova, în cartierul Cannaregio. Puteți merge pe jos pe Strada Nova, treceți de gară și o țineți înainte până în cartierul Cannaregio. Faceți dreapta înainte de pod, de-a lungul Labia Fondamenta spre Canal Grande și mai mergeți 100 de metri. Veți zări magazinul imediat pe dreapta. Serviciile sunt de calitate, iar vânzătorii sunt specializați. Astfel că nu este necesar să-i spuneți în detaliu ce vreți. Spuneți ideea principală, iar vânzătorul vă va recomanda ceva pe placul vostru.

Ce se poate închiria

Brussa închiriază bărci tradiționale lungi și înguste, destinate navigării pe canal. Aceste modele le puteți vedea la nenumărați muncitori și localnici pe canalele orașului. Bărcile sunt echipate cu un motor de 10 cai putere, cu un singur arbore și nu au ancoră. Ele pot transporta maximum 6 pasageri, însă au suficient spațiu pentru bagaje. De asemenea, la bord există și o vestă de salvare.

Aceste bărci pot fi închiriate cu aproximativ 150 de euro pe zi, pe o perioadă aleasă de client. Cu toate acestea, ele trebuie returnate și andocate în fața magazinului în fiecare noapte. Combustibilul este inclus în tarif, iar rezervorul va fi umplut peste noapte, în cursul perioadei de andocare. De asemenea, poți închiria caiace de una sau două persoane, care costă 25 de dolari pe zi.

Avertismente

Dacă nu ați condus o barcă puternică, nu ști cum se controlează un motor sau regulile de navigație, închirierea unei astfel de ambarcațiuni este extrem de periculoasă. Canalele navigabile din Veneția variază în dimensiuni și sunt pline de astfel de ambarcațiuni, caiace sau canoe, iar adesea vei întâni și nave mari precum yachturi, nave de poliție, și, ocazional, vase de croazieră. Motiv pentru care trebuie să ai îndemânare la manevrarea bărcii. În caz contrar riști să faci accident și nu doar că vei plăti daunele bărcii, dar poți fi acuzat de vătămare corporală dacă există răniți în barca ta sau a celeilalte accidentate.

Dacă aveți experiență în navigație, țineți cont de faptul că manevrați un alt tip de ambarcațiune: îngustă și nu foarte sprintenă. Nu se compară cu o navă din fibră din sticlă de 100 de cai putere. Așa că, înainte de a porni în expediție cu familia sau prietenii, fă o tură de 10 minute, pentru a te obișnui cu ea. Iar odată ce ai prins mișcările, nu există loc în care să nu poți merge! Este un mod spectaculos de a vedea întregul oraș, insulele sale și tot ce ține de el. Va fi o aventură pe cinste!

Gina Rotaru

Foto: footage.shutterstock.com

Publicat in: noiembrie 2012
Etichete pentru acest articol: barci in Venetia, inundatii Venetia, noiembrie, turism Venetia
Inapoi la categoria «« Info

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement