Singapore şi Bucureşti – la poli opuşi!

Home « Ghid « Turism

Un raport al Economist Intelligence Unit arată că Singapore este oraşul cel mai scump din lume din anul 2014. A detronat Tokyo şi Luanda din anii trecuţi. Raportul a inclus 131 de oraşe din 97 de ţări şi au fost comparate 400 de preţuri a 160 de produse. În top 5 au intrat Paris, Oslo, Zurich şi Sidney. Fostul lider, Tokyo, a căzut din cauza deprecierii yen-ului. O serie de oraşe sunt la egalitate, astfel se explică cum pe locul şase sunt patru oraşe.

Iată topul celor mai scumpe 10 oraşe din lume:

1. Singapore

2. Paris

3. Oslo

4. Zurich

5. Sydney

6. Caracas

6. Geneva

6. Melbourne

6. Tokyo

7. Copenhaga

Singapore are puţine resurse naturale, impoziturile pe autoturisme sunt uriaşe, iar utilităţile costă foarte mult. Oraşul-insular din Asia de Sud-Est este un important centru economic. Economia depinde foarte mult de exporturile din rafinarea mărfurilor importate, în special în producție. Industria prelucrătoare a constituit 26 % din PIB-ul din Singapore în anul 2005. Industria manufacturieră este bine diversificat în electronică, rafinarea petrolului, produselor chimice, inginerie mecanică și produse ale științei biomedicale. În 2006, Singapore a produs circa 10 % din producția mondială de cipuri electronice. Singapore este cele mai mare port din lume din punct de vedere al tonajului transportat. Singapore este al patrulea cel mai mare centru comercial de schimb valutar din lume după Londra, New York City și Tokyo.

La polul opus sunt oraşele cu cele mai mici costuri ale vieţii, iar capitala României este în top zece la acest capitol. Trebuie menţionat că în rândul celor zece oraşe sunt câteva în care viaţa este foarte periculoasă, precum Damasc şi Karachi.

Top 10 oraşe cu cele mai mici costuri ale vieţii, Bucureştiul se află la sfârşitul listei, fiind pe locul 124:

122. Ryad, Arabia Saudită

123. Jeddah, Arabia Saudită

124. Panama City

124. Bucureşti

126. Alger, Algeria

127. Damasc, Siria

127. Kathmandu, Nepal

129. New Delhi, India

130. Karachi, Pakistan

131. Mumbai, India

Sursa foto: www.amreenholidays.com
Narcisa Morariu

Publicat in: septembrie 2014
Etichete pentru acest articol: Singapore, Bucuresti, eiu
Inapoi la categoria «« Ghid

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement