Pro și contra Ice Land Water Park (foto)

Home « Ghid « Turism

Atmosferă de gheață în arșița verii? De acum nu o simt doar pinguinii, ci și noi... Da, un waterpark cu tematică de iarnă face ravagii în Dubai. Milioane de turiști se îngrămădesc anual să se bălăcească îmbrăcați în costume de baie printre figurinele delfinilor și a ghețarilor. Sună frumos, nu-i așa? Iar dacă la toată această priveliște mai adăugăm grote, tobogane, carusele, mountain rousse pe apă și restaurante de lux, chiar că te poți lăuda cu o vacanță perfectă! Asta pentru că te afli în cel mai costisitor și pretențios waterpark din lume... Ice Land Water Park!

Ice Land Water Park și-a deschis porțile cu mare fast în 2010, în Ras Al Khaimah, la o oră distanță de Dubai. În doi ani a devenit unul dintre cele mai iubite parcuri de distracții pe apă din lume. Nu neapărat datorită dotărilor, ci și a tematicii și peisajului de gheață. Cu o îmbinare perfectă între zilele toride de vară și imaginea ghețarilor, Ice Land Water Park a atras ca public țintă în mare parte copii și persoane aflate la prima tinerețe. Cu toate acestea, specialiștii nu au doar cuvinte de laudă la adresa parcului de distracții, ajuns aproape la fel de celebru ca Disneyland. Cel puțin pe timp de vară...

Părți proaste: Finisaje de proastă calitate

Dacă la Disneyland ne este greu să-i găsim cusur, la Ice Land Water Park problemele sunt cu duiumul. Proprietarii parcului de distracții au încercat realizarea unei construcții de lux cu investiții minime. Ce a ieșit? … Corpurile care formează tuburile cu apă, prin care alunecă turiștii, nu au fost fabricate la cele mai înalte standarde.

În timp ce tuburile destinate alunecării lente pe apă sunt ușor denivelate (nu provoacă disconfort), cele abrupte și șerpuitoare, destinate alunecării rapide precum „Muntele Atac”, sunt foarte aspre, provocând dureri. Apa puțină, care se scurge cu mare viteză prin tub, poate scoate la iveală câteva vânătăi. Minore, ce-i drept... Astfel că, dacă ajungi vreodată în Ice Land Water Park evită cel mai mare dipozitiv de distracție din parc. Nu de alta, dar ar putea să-ți strice ziua...

Părți bune: Distracție pe toată linia

În timp ce în majoritatea waterpark-urilor peisajul te plictisește la un moment dat, în Ice Land Water Park distracția e garantată la fiecare revenire. Nu pentru că s-ar schimba peisajele de la o zi la alta, ci datorită stilului de a încadra tuburile cu apă în grote sau piscine pentru copii. În afara dipozitivelor de mari dimensiuni, toate celelalte sunt cu adevărat distractive. Ținutul de gheață este desenat cu atenție până la cel mai mic detaliu, locul de joacă cu apă te face să simți să experimentezi vacanța în grotă, iar contrastul feeric cu portul Ras Al Khaimah, unde se zăresc dunele de nisip, este absolut fermecător.

Cel mai iubit dispozitiv de distracție este „Aqua Shute”, construit din piatră în mijlocul vegetației. Din înălțimea construcției coboară două tobogane cu apă, pe care aluneci cu viteză pe o distanță considerabilă până la piscina adâncă a parcului. De lăudat sunt și caracteristicile neobișnuite ale design-ului la parcul cu apă, o piscină full-size și un imens teren de fotbal de apă. Iar la toate acestea se adaugă într-un mod grandios o mulțime de pinguini jucăuși, din plastic, poziționați printre locurile de joacă destinate copiilor.

Preț da, calitate ba

Ice Land Water Park este inspirat de Disney Blizzard Beach, din Resortul Walt Disney, iar proprietarul este un indian care deține alte trei waterpark-uri renumite în întreaga lume. Cu toate acestea, Ice Land Water Park poate fi considerat un parc spectaculos prin atmosferă și imagine, nicidecum prin calitatea materialelor din care este confecționat și al confortului oferit turiștilor. Așadar, raportul dintre calitate preț e greu de apreciat, mai ales că intrarea costă 33 de euro pentru adulți și 22 pentru copii.

Gina Rotaru

Foto: www.thethemeparkguy.com/

Publicat in: septembrie 2012
Inapoi la categoria «« Ghid

Galerie Foto

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement