Practica wakeboardingul la Zumbaala Wake Park

Home « Ghid « Turism

De anul trecut, în Parcul Brâncovenesc din Mogoşoaia se află primul cable wake park din România numit Zumbaala Wake Park, o zonă lounge, deschisă zilnic turiştilor iubitori de distracţie şi aventură date de wakeboardingul.

 

Wakeboardingul este cel mai nou sport de apă, din familia sporturilor practicate prin tractarea de către o barcă, asemănător cu schiul nautic, foarte la modă în numeroase ţări europene şi nu numai.

Realizarea acestui wake park a fost făcută de Primăria Mogoşoaia, care a investit într-o instalaţie nemţească de ultimă generaţie, marca Sesitec System 2.0, la fel ca cea folosită la campionatele mondiale de cable wakeboard.

 

Ce înseamnă Sesitec System 2.0?

Este un sistem de cablu accesibil tuturor persoanelor, de la amatori la profesionişti, pentru că este uşor de manevrat, nemaipomenit pentru deprinderea diferitelor trickuri nautice, datorită susţinerii cablului.

Complexul dispune inclusiv de o zonă de relaxare, pe plaja de pe ponton, de cabine de schimb şi boxe cu cheie la vestiare şi duşuri. Pot fi închiriate echipamente de caiac, canoe şi plăci de stand up paddle sau se pot cumpăra de la magazinul specializat cu echipamente nautice.

Pasionaţii de aventură şi adrenalină pe apă au parte de toate condiţiile necesare depozitării de caiace şi canoe, dar şi de echipamente specifice pentru antrenamentul profesionist, în vederea desfăşurării concursurilor de wakeboarding la nivel naţional şi internaţional.

Chiar dacă am crede că aventura sporturilor nautice se încheie odată cu venirea frigului şi a iernii, instalaţia se mută pe uscat, tot în Parcul Mogoşoaia, unde wakeboardingul este înlocuit cu snowboardingul.

 

Din aprilie până spre sfârşitul lunii octombrie, turiştii veniţi la Zumbaala Wake Park au parte de multe cocktailuri, băuturi şi preparate culinare (pizza, paste, preparate româneşti), dar şi de petreceri săptămânale, care încep la amiază şi ţin până noaptea târziu.

Wakeboardingul poate fi practicat zilnic, de la ora 10.00, până la apusul soarelui, iar pentru o tură de 10 minute, preţul este de 40 RON (luni-vineri) / 50 RON (sâmbăta-duminica).

 

 

Irina B.

sursa foto: redseawaterworld.com

 

Publicat in: august 2013
Etichete pentru acest articol: schi nautic, sporturi nautice, wakeboarding, Zumbaala Wake park
Inapoi la categoria «« Ghid

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement