Petrece-ti sarbatorile de iarna in stil nautic

Home « Ghid « Turism

Departe de temperaturile scăzute din România şi de vremea nefavorabilă, există un paradis al peisajelor excepţionale, al vremii toride şi al plajelor cu nisip fin:
One & Only Palmilla Resort, din Los Cabos (Mexic).

Frecventat de starurile internaţionale şi de marii politicieni care guvernează statele lumii (Tom Cruise a înotat cu balenele la redeschiderea resortului, iar John Travolta şi-a organizat aici petrecerea atunci când a împlinit 50 de ani), acest resort este mai mult decât o simplă destinaţie de vacanţă! Este un colţ de rai, o insulă izolată, unde liniştea, relaxarea şi serviciile de calitate sunt printre cele mai ridicate din lume.

Palmilla a fost fondat în urmă cu 57 de ani, de către Don Abelardo Rodriguez, pionier în dezvoltarea turismului în Los Cabos, şi de către fiul generalului Abelardo Rodriguez, preşedinte interimar al Mexicului la acea dată. La început, avea doar 15 camere, însă, chiar şi aşa, datorită frumuseţii locului, a devenit locul de relaxare al multor artişti, actori (Dustin Hoffman), scriitori (Ernest Hemingway) sau preşedinţi (Dwight D. Eisenhower).

Treptat, proprietatea s-a extins, ajungând, în anul 1984, să aibă 53 de camere, alte 18 fiind adăugate la scurt timp după aceea. O altă îmbunătăţire a resortului a avut loc în 1993, perioadă în care s-a construit Palmilla Golf Club, primul teren de golf din Mexic, cu 27 de găuri. 3 ani mai târziu, Palmilla a fost extinsă din nou, la 115 camere, iar în 2003, staţiunea a fost închisă pentru reconstrucţie şi extindere.

În prezent, resortul mexican numără 61 de camere, 91 de apartamente junior şi 20 de apartamente cu un dormitor, toate extrem de spaţioase şi fiecare cu vedere spre Marea Cortez. Mai mult, fiecare cameră are propriul majordom, decor şi ambianţă specifice mexicane, dar şi servire pe măsură! Sre exemplu, dimineaţa, poţi lua micul dejun în timp ce admiri panorama din jur sau te poţi delecta, la prânz, cu varietăţi culinare care mai de care mai ispititoare (din bucătăria mediteraneană, asiatică sau locală).

La Palmilla Resort, nu ai timp să te odihneşti, ci mereu te vei afla într-o continuă mişcare! Datorită oportunităţilor pe care le oferă staţiunea ( 2 piscine în aer liber, teren de tenis, plajă privată, sală de gimnastică, scuba diving sau pescuit la mare adâncime), ai impresia că mica insulă nu doarme niciodată. Şi unde mai pui că ai parte de-o privelişte ca-n basme, deoarece Palmilla este construit pe o promenadă deasupra oceanului, cu acces uşor la plajă, chiar în Baja California, acolo unde Pacificul întâlneşte Marea Cortez.

Resortul dispune şi de un restaurant de lux, numit sugestiv "Aqua", unde poţi savura în linişte bucate alese, alături de-un pahar de tequilla sau de unul din cele 1.500 de vinuri internaţionale existente în crama resortului. Te întrebi cât te costă o astfel de escapadă? Numai o noapte ajunge la 500 de euro, însă merită, garantez asta!

 

 

 

Irina B.

sursa foto: our-hotels.com

 

Publicat in: decembrie 2013
Etichete pentru acest articol: destinatie nautica, inot, insula, resort, scuba diving
Inapoi la categoria «« Ghid

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement