Pe valurile celei mai mari piscine din lume, in Chile

Home « Ghid « Turism

San Alfonso del Mar este o staţiune situată în Algarrobo, Chile, care are 1.000 m lungime, piscină în aer liber de 19 hectare, cu 250 de milioane de litri de apă, şi recordul de cea mai mare piscină din lume.

Piscina, numită Laguna de Cristal, are o lungime de 914 m, o adâncime de 35 m şi peste 250 milioane de litri de apă. Construirea piscinei a durat 5 ani, a costat aproape 1 miliard de lire, iar întreţinerea anuală costă 2 milioane de lire.

În afară de dimensiunea sa mare, laguna are o altă caracteristică spectaculoasă: apele sale au transparenţă şi o culoare turcoaz intensă asemenea mărilor tropicale. Acest lucru a fost posibil datorită unei tehnologii avansate prin care apa colectată din ocean este păstrată în condiţii perfecte.

Apa se schimbă cu ajutorul unui sistem computerizat care absoarbe apa din mare, o filtrează şi apoi soarele o încălzeşte cu 9 grade în plus faţă de temperatura mării.

 

Piscina este suficient de mare pentru a fi traversată cu barca sau cu canoele, sport practicat de turiştii care nu vor să se accidenteze pe mare. Pe malul ei se află şi baruri care se continuă în apă pentru a minimiza efortul celor care vin să se relaxeze pe saltele, în apa curată ca lacrima a Lagunei de Cristal.

San Alfonso a creat o lume privată cu activităţi pentru toţi membrii familiei pentru a petrece zile pline de bucurie, fără a părăsi staţiunea.

Pentru iubitorii de sport, există şcoli sportive şi cursuri de formare de navigaţie, scufundări, înot, golf, tenis, volei etc. De asemenea, staţiunea dispune şi de un adevărat teren de fotbal, un simulator de ultima generaţie (Golf 3D) şi de-o sală de gimnastică.

Copiii au locuri de joacă şi activităţi de divertisment numai pentru ei, în timp ce adolescenţii au un spaţiu destinat exclusiv pentru ei - Teen-Pub - şi clubul Subterra, unde se aud, de multe ori, recitaluri de muzică şi spectacole live.

În San Alfonso, distracţia este dată de cluburile cu spa, jacuzzi în aer liber, saună, salon de frumuseţe şi sală de fitness sau de amfiteatrele în aer liber.

De departe, una dintre atracţiile principale ale staţiunii este Café SubAqua, care iese în evidenţă prin acvariul din interior, cel mai mare din Chile. Acesta deţine mai mult de 60 de specii chiliene, pe care turiştii le pot vedea în mărime completă printr-o suprafaţă de sticlă lungă de 25 de metri.

San Alfonso este situat la numai 90 de kilometri distanţă de Santiago, în sectorul nordic Algarrobo.

Turiştii pot ajunge la această "lume proprie" mai rapid şi mai sigur ca niciodată, deoarece căile de acces au fost îmbunătăţite substanţial. Una dintre alternativele de a ajunge este Autostrada 68, care se derulează între Santiago şi Valparaiso - cu bandă dublă în tot cursul său. Apoi, este posibil să se ajungă la San Alfonso prin Aguas Marinas, fără a trece prin centrul oraşului Algarrobo, evitându-se astfel blocajele de trafic şi întârzierile, în special în timpul verii.

 

 

Irina B.

sursa foto: explorra.com

 

Publicat in: septembrie 2013
Inapoi la categoria «« Ghid

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement